Stage in het buitenland

Steeds meer studenten kiezen voor een stage in het buitenland en ze zijn het er allemaal over eens: een ervaring om nooit meer te vergeten!

Het is fantastisch om een tijd n het buitenland te wonen en werken. Je doet nieuwe ervaringen opm leert een andere cultuur kennen, verbreed je horizon en je talenkennis krijg een enorme boost. Doordat je zelf veel moet regelen, word je zelfstandiger. Door een buitenland stage onderscheid je je van andere sollicitanten, als je later een baan zoekt.

ERASMUS+

Het Arcus College werkt nauw samen met Erasmus+. Erasmus+ is een Europees subsidieprogramma dat beurzen beschikbaar stelt voor studenten van mbo-opleidingen die een internationale stage-ervaring willen opdoen bij bedrijven en instellingen in ruim 30 deelnemende landen. Met een Erasmus+ beurs kan je minimaal 2 weken en maximaal 12 maanden naar het buitenland. Wat een student aan vergoeding krijgt, is afhankelijk van het beschikbare budget, dat wil zeggen de subsidie die het Arcus College ontvangt. Er is dus geen garantie! Het Arcus College zorgt voor de reis- en verblijfverzekering.

Deze landen doen mee aan Erasmus+:

  • De 27 EU-lidstaten: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.
  • De niet EU-lidstaten: Turkije, Liechtenstein, Noorwegen en IJsland.

Klik hier voor meer informatie.

Cookies zorgen ervoor dat onze website de voor jou relevante informatie biedt. Meer weten over ons cookiebeleid?