Studiekosten

Het volgen van een opleiding kost geld. De hoogte daarvan hangt af van je leeftijd, de leerweg (BOL of BBL) en de soort opleiding.

1.LESGELD / CURSUSGELD

De overheid stelt elk jaar de bedragen vast voor het wettelijke  les- en cursusgeld. Elk nieuw schooljaar start officieel op 1 augustus. Deze datum is samen met je leeftijd belangrijk om te betalen of je les-/cursusgeld moet gaan betalen.

Ben je op  1 augustus 18 jaar of ouder dan moet je les-/cursusgeld gaan betalen voor dat schooljaar dat dan start.

Ben je op dat moment jonger dan 18, dan betaal je geen les-/cursusgeld.

Let op: als je je hebt aangemeld voor een opleiding dan verplicht je je om les- of cursusgeld te gaan betalen. Ga je toch niet starten met de opleiding: schrijf je dan op tijd uit! Klik hier voor meer informatie over uitschrijven.

Lesgeld BOL (Beroepsopleidende leerweg)

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor mbo BOL niveau 1 t/m 4 klik hier. Je krijgt hiervoor een factuur van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

Cursusgeld BBL (Beroepsbegeleidende leerweg)

Het wettelijk cursusgeld (BBL, niveau 3 en 4) klik hier.
Het wettelijk cursusgeld (BBL, niveau 1 en 2) klik hier.

Het cursusgeld wordt geïnd via het Arcus College.

Lesgeld voltijds VAVO-opleiding (Voortgezet Algemeen Volwassenenonderwijs)

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor de Vavo voor het schooljaar klik hier. Dit wordt rechtstreeks gefactureerd door de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

Cursuskosten Taal

De kosten kunnen zeer verschillend zijn, afhankelijk van de duur en het aantal cursusmomenten. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met 06-53454023

Dagelijks bereikbaar tussen 09.00-14.00 uur.

Kosten Bedrijfsopleidingen

Het merendeel van deze opleidingen kunnen alleen maar gevolgd worden via werkgevers die medewerkers in scholing plaatsen. Voor vragen: klik hier.

 

2.LEERMIDDELEN (verplicht)

Om de lessen, opdrachten en activiteiten van de opleiding te kunnen volgen en uitvoeren moet je beschikken over leermiddelen, zoals boeken en licenties voor bepaalde computersoftware, afhankelijk van de opleiding een laptop, en soms specifieke kleding, persoonlijke beschermingsmiddelen, enz. Je bent voor de aanschaf hiervan zelf verantwoordelijk en de kosten hiervan  moet je ook zelf betalen. Zonder deze benodigdheden is het niet mogelijk om de voor de opleiding noodzakelijke kennis en vaardigheden te leren en je diploma te behalen. Vandaar dat deze leermiddelen verplicht zijn.

Informatie over de lijst met  leermiddelen van de opleiding die je gaat volgen, krijg je als je bent aangenomen op de opleiding. Je krijgt dan een inlogcode toegestuurd waarmee je aan allerlei benodigde informatie kunt om te starten met je opleiding.

 

3.NIET VERPLICHTE SCHOOLKOSTEN

Soms biedt de opleiding je extra voorzieningen aan, organiseert activiteiten die niet noodzakelijk zijn voor het volgen van de opleiding en het behalen van een diploma. Denk aan de huur van een kluisje, excursies, gastdocenten, enz. Je kiest er dan zelf voor of je hier aan deelneemt of niet. Bij deelname worden de kosten in rekening gebracht en krijg je een factuur van het Arcus College hiervoor. Neem je niet deel, maar vindt bijvoorbeeld de excursie in lestijd plaats, dan krijg je een vervangende opdracht die je dan op school dient uit te voeren.

 

4.PRINTKOSTEN

De te maken printkosten voor werkstukken en opdrachten zijn ook voor jouw rekening. Bij de start van de opleiding krijg je een studentenpas. Op die pas kun je via oplaadpunten geld zetten waarmee je op de printers de printkosten kunt betalen. Met het bedrag dat je op je studentenpas geladen hebt, kun je op de meeste locaties van het Arcus college bijvoorbeeld ook betalen bij de catering.

Cookies zorgen ervoor dat onze website de voor jou relevante informatie biedt. Meer weten over ons cookiebeleid?