OV-Chipkaart

Als je recht hebt op studiefinanciering, dan heb je ook recht op een ov-chipkaart.  Vraag deze zelf aan bij een OV-bedrijf of via www.ov-chipkaart.nl. Zodra je recht op studiefinanciering verwerkt is, zet DUO een studentenreisproduct voor je klaar dat je op je persoonlijke OV-chipkaart kunt laden. Om te kunnen reizen moet je vervolgens eenmalig je abonnement activeren.

Als je stopt met je opleiding of gediplomeerd bent en niet meer verder studeert, surf dan naar www.duo.nl  en kijk of de juiste einddatum al is geregistreerd.

Als je tussentijds stopt is dit de datum op je Bewijs van uitschrijving.

Als je een diploma hebt behaald dan is de officiële einddatum de datum op je diploma. Het is de datum dat de examencommissie de uitslag van het examen heeft vastgesteld.

Zorg ervoor dat die datum bij je bekend is. Voor het stopzetten van je OV-reisproduct ben je zelf verantwoordelijk. De school speelt daarbij geen enkele rol.

Als deze datum klopt met de bij DUO geregistreerde datum, zet dan je studentenreisproduct stop. Je kunt ook bellen met 088 – 424 76 99. Doe dit uiterlijk op de vijfde werkdag van de maand waarin je geen recht meer hebt op studiefinanciering. Ga je verder studeren, geef dan zo snel mogelijk je nieuwe opleiding door.

Cookies zorgen ervoor dat onze website de voor jou relevante informatie biedt. Meer weten over ons cookiebeleid?