Plaatsingsadvies (intake)

De intakeprocedure bij Arcus heet de plaatsingsadviesprocedure.

Na ontvangst van jouw (digitaal) aanmeldingsformulier ontvang je een ontvangstbevestiging van het Arcus College. Dan start zo snel mogelijk deze procedure die, afhankelijk van de gekozen opleiding,  uit verschillende onderdelen kan bestaan:

  • het invullen van een vragenlijst,

  • het doorlopen van een onderzoek,

  • het presenteren van een portfolio,

  • het doen van een auditie

  • of het maken van een thuisopdracht/schoolopdracht.

Daar voegen we dan nog de gegevens van de toeleverende school aan toe.

Dan krijg je een plaatsingsadviesgesprek, waarin de plaatsingsadviseur met jou de verzamelde informatie bespreekt. Deze kijkt dan ook naar motivatie, kennis en leervermogen. Met leervermogen bedoelen we dat je in staat bent om nieuwe informatie op te nemen en in de praktijk toe te passen.

Met het resultaat van het gesprek en de verzamelde informatie krijgt de plaatsingsadviseur een goede indruk of de gekozen opleiding goed past bij jouw wensen en mogelijkheden.

Direct na afloop van het plaatsingsadviesgesprek word je geïnformeerd over het vervolgtraject.

Het kan zijn dat je meteen het opleidingsblad (de onderwijsovereenkomst tussen jou (je ouders) en de school), ontvangt om te tekenen. Het is ook mogelijk dat er nog een aantal vervolgstappen nodig zijn om er samen zeker van te zijn dat de opleidingskeus bij jou past.

Pas als Arcus het ondertekende opleidingsblad heeft ontvangen en je hebt na de examens het juiste  vooropleidings-diploma behaald, ben je definitief ingeschreven en kun je starten met de opleiding.

 

Cookies zorgen ervoor dat onze website de voor jou relevante informatie biedt. Meer weten over ons cookiebeleid?