Arcus Inspired

Arcus wil inspireren, daarom heeft ze INSPIRED! By Arcus in het leven geroepen.  Wilma Lautenbach is aangesteld als projectleider van Arcus INSPIRED! Het doel van Arcus INSPIRED! is om studenten inspirerend onderwijs te kunnen bieden, dat gerelateerd is aan vakmanschap en aan de maatschappij. Arcus INSPIRED!  is de verbindende schakel als het gaat om studenten, docenten en het bedrijfsleven met elkaar in contact te brengen.

Wilma: “Er gebeurt zoveel binnen Arcus waar we geen weet van hebben. De kunst is om dit inzichtelijk te krijgen en meer gebruik te maken van de kennis en kunde bij de verschillende partijen. We gaan starten met inspirerende vakoverstijgende workshops en activiteiten. Denk hierbij aan life trainingen door intercedenten van Randstad hoe te solliciteren, of bedrijven die gastcolleges gaan geven aan studenten retail en handel. Maar er gaat meer komen, veel meer! Denk ook eens aan de keuzedelen en de rol die het bedrijfsleven hierin kan spelen, speeddates met het bedrijfsleven, excursies, gastcolleges, evenementen samen met het bedrijfsleven organiseren, doedagen, hoorcolleges, inspiratiesessies etc. ”

Doelstelling

“Meer betrokkenheid met het bedrijfsleven, instellingen en overheid, daar gaan we voor. Onze omgeving moet weten wat hier speelt en andersom ook. Door Arcus breed, maar ook op opleidingsniveau projecten te organiseren, creëren we een ‘samen staan we sterk’ cultuur. Het is de kunst docenten  de verbondenheid van de organisatie te laten voelen en ze te ontlasten in hun organisatorische taken en ze te inspireren door de verschillende didactische werkvormen die mogelijk zijn. Daarnaast is dit een mooie gelegenheid voor het bedrijfsleven, instellingen en overheid om contact te leggen met het onderwijs en eigen kennis en vaardigheden op een inspirerende manier te delen met onze studenten,” aldus Wilma.

Meetingpoint
Wilma: “Om zichtbaar te worden voor studenten, docenten en externen wordt in de centrale hal op de locatie Arcus Campus, als pilot, een meeting point ingericht. Deze meetingpoint wordt aangevuld met spullen, die we lenen bij een woonwinkel. Door fysiek een meeting point te creëren willen we bedrijvigheid in de centrale hal creëren. Bij het meeting point van Arcus Inspired kunnen studenten, docenten en externen zich aanmelden voor workshops, hoorcolleges en/of trainingen. Ook kunnen ze informatie opvragen over projecten binnen Arcus. Bedrijven, die meewerken aan Inspired kunnen via de informatiezuil een vacature plaatsen voor een stageplek of (vakantie-)baan. Het meeting point zal consequent op bepaalde tijdstippen worden bemenst. De openingstijden hiervan zijn naar verwachting dagelijks vanaf 10.00 tot 14.00 uur.”

Voor meer informatie: Wilma Lautenbach, email: wlautenbach@arcuscollege.nl, telefoon: 06-36543826.

 

Cookies zorgen ervoor dat onze website de voor jou relevante informatie biedt. Meer weten over ons cookiebeleid?