Kies een onderwerp
Provincie investeert in opleidingen autobranchemaandag 6 maart 2017

De provincie investeert 96.000 euro in een Euregionaal project voor vernieuwing van opleidingen in de autobranche met de naam Garage 4.0. Zowel verkopers, ondernemers en onderhoudsmonteurs als leerlingen en docenten kunnen meedoen.

Verandering
Volgens D66-gedeputeerde Hans Teunissen verandert de autobedrijfstak zo sterk, dat een automonteur van de toekomst andere vaardigheden moet hebben. "Minder vieze handen, meer technologie en programmeren. Garage 4.0 is een prachtig voorbeeld waarin onderwijs meebeweegt met de ontwikkelingen in de maatschappij."

Arbeidsmarkt
SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen denkt dat met het project de kansen van de jeugd op de arbeidsmarkt beter worden. Het Arcus College in Heerlen neemt vanuit Limburg deel aan het Euregionale project. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de BOVAG, de branche-organisatie voor autohandel en garages.

2,5 miljoen
Het project kost in totaal 2.500.000 euro. Vanuit Limburg wordt 384.000 euro bijgedragen. Behalve de provincie steekt ook een groep Limburgse bedrijven er geld in. Daarbij gast het onder meer om DSM, Sabic, Sitech en OCI.

 

Bron: 1Limburg

http://www.1limburg.nl/provincie-investeert-opleidingen-autobranche

 

 Download afbeelding   Download PDF

Cookies zorgen ervoor dat onze website de voor jou relevante informatie biedt. Meer weten over ons cookiebeleid?