Kies een onderwerp
Gezondheidsatlas Jeugd Zuid Limburgdinsdag 7 februari 2017

Op 6 februari 2017 heeft de GGD Zuid Limburg via een nieuwe website, www.gezondheidsatlaszl.nl, een schat aan informatie gepubliceerd over de gezondheid en leefstijl van jongeren in Zuid-Limburg. Thema’s zijn onder andere: alcohol, roken, drugs, seksualiteit, bewegen, voeding, mantelzorg, pesten, schoolverzuim, eenzaamheid, social media en ziekteverzuim.

De Gezondheidsatlas Jeugd Zuid-Limburg bevat op dit moment informatie over met name jongeren in het voortgezet onderwijs. In de toekomst wordt dit gefaseerd uitgebreid met informatie over kinderen en jongeren van -9 maanden tot 27 jaar in Zuid-Limburg. Thema’s worden gaandeweg toegevoegd, uitgediept en voorzien van aanknopingspunten voor jeugdgezondheidsbeleid. Hierbij werken GGD, JGZ 0-18, gemeenten, ketenpartners en onderzoeksinstituten nauw samen.

Tijdens de presentatie van de Gezondheidsatlas Jeugd werd als voorbeeld van deze samenwerking ingezoomd op de cijfers rondom alcohol en jeugd. Ook werden beleidsaanbevelingen voor dit thema gepresenteerd die gezamenlijk zijn geformuleerd door gemeenten, Mondriaan, ziekenhuizen, het openbaar ministerie, politie, Halt en GGD. Al sinds 2010 werken deze partners samen aan de implementatie en borging van het regionale beleidsplan ‘Jeugd, Alcohol en Omgeving’.

 

Voor vragen of opmerkingen over de Gezondheidsatlas Jeugd, kunt u contact met ons opnemen via e-mail: gezondheidsatlaszl@ggdzl.nl of telefoon: 046-8505519.

 Download PDF

Cookies zorgen ervoor dat onze website de voor jou relevante informatie biedt. Meer weten over ons cookiebeleid?