Actueel

Arcus Taalambassadeur Geoffrey Rochati uitgeroepen tot één van de bijzondere burgers van Heerlen

Afgelopen dinsdag 8 januari is onze taalambassadeur Geoffrey Rochiati, tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Heerlen door waarnemend burgermeester Emile Roemer, uitgeroepen tot één van de bijzondere burgers van Heerlen van 2018.  
Lees meer >

Keuzegids MBO 2019: sprong vooruit voor Arcus en mooie resultaten voor Leeuwenborgh.

Elk jaar is het weer spannend. Hoe staan ‘we’ ervoor in de jaarlijkse uitgave van de Mbo-keuzegids? Het resultaat in de nieuwste gids? ROC Leeuwenborgh heeft dit jaar de goede 14epositie weten te behouden en Arcus College maakt een grote sprong voorwaarts naar de 12e plek. Daar kunnen we heel erg trots op zijn. We leggen hiermee samen een mooi extra fundament voor onze fusie.
Lees meer >

Instemming fusie Leeuwenborgh en Arcus

De minister van OCW, Ingrid van Engelshoven, heeft ingestemd met een fusie tussen Arcus en Leeuwenborgh. De minister heeft hiermee het advies van de Commissie Macrodoelmatigheid MBO opgevolgd.  Volgens de commissie hebben de plannen brede steun en voldoen ze aan alle vereisten om de het samengaan van Leeuwenborgh en Arcus tot een succes te maken.
Lees meer >

Leerlingen LVO kunnen starten met mbo-opleiding

Leerlingen van het LVO die hun diploma nog niet hebben behaald, kunnen toch starten met hun Mbo-opleiding aan ROC Leeuwenborgh, Arcus College, Citaverde College, Gilde Opleidingen, Summa College, Sint Lucas en De Rooi Pannen. Dat laten de Mbo-instellingen weten in een brief aan ongeveer 300 aanstaande studenten die zich hebben ingeschreven voor een Mbo opleiding.    
Lees meer >

Brede steun fusie Arcus en Leeuwenborgh

Na een zorgvuldig en constructieve voorbereiding is de aanvraag tot fusie tussen Arcus en Leeuwenborgh verstuurd naar het ministerie van OCW. Gedurende het proces bleek er veel draagvlak en steun voor de fusie te zijn. De uitspraak van de Minister wordt in oktober verwacht. 
Lees meer >

Informatiegids 2018/2019

Wil jij alles weten over Arcus? Klik dan hier om naar de infogids 2018/2019 te gaan. Klik hier.
Lees meer >

Vacature- Lid College van Bestuur Arcuscollege / Leeuwenborgh – Zuid-Limburg

Het Fusiecollege (werktitel) is het Zuid-Limburgse Regionaal Opleidingencentrum, dat per fusiedatum ontstaat uit de fusie van Leeuwenborgh Opleidingen en het Arcus College als de formele goedkeuring door de Minister wordt gegeven. 
Lees meer >

Bezoek Xonar pleegzorg

De eerstejaars studenten ICT hebben in het teken van burgerschap: relaties en seksualiteit meer inzicht gekregen in de verschillende soorten relaties die mogelijk zijn tussen mensen. Om verder te kijken dan de traditionele familierelaties is Xonar pleegzorg langsgekomen om de studenten kennis te laten maken met de (tijdelijke) opvang van kinderen.  
Lees meer >

Arcus leidt tandartsassistenten op met 3D-techniek

Als eerste in Nederland heeft Arcus 3D-scanning en digitalisering integraal opgenomen in haar opleiding tot tandartsenassistenten.
Lees meer >

Het College van Gedeputeerde Staten steunen initiatief Fusie ROC’s

Gedeputeerde Onderwijs, Hans Teunissen, heeft woensdag 13 juni het manifest van ROC Arcus en ROC Leeuwenborgh ondertekend. Met de ondertekening van het manifest ondersteunen Gedeputeerde Staten de fusieaanvraag bij de Minister van OCW. Innovatie Karel van Rosmalen, voorzitter college van bestuur van Arcus, vult aan: “We willen dat 1 plus 1 meer dan 2 wordt en we willen nog meer toegevoegde waarde bieden voor de regio. Een fusie geeft ons de mogelijkheden om forse aanvullende innovatieprogramma’s te starten. Deze bouwen voort op de bestaande kwaliteitsprogramma’s van Arcus en Leeuwenborgh, maar ook op de Techniek Opleidingen Zuid-Limburg, Brightlands en topopleidingen Zorg.  Dit door innovatiemiddelen samen te voegen en ondersteunende diensten in elkaar te schuiven. Zo creëren we structureel ruimte voor innovatie!”
Lees meer >