Werknemers van Thomas Regout, IAC, STORK en SPIE behalen diploma

Woensdag 29 november namen tweeëntwintig werknemers van Tech2create partners; Thomas Regout, IAC, STORK en SPIE hun diploma van Mechanisch Operator A/B of Werkvoorbereider of Technisch Leidinggevende in ontvangst.

Alle partijen zijn partners van het project Tech2create. Een belangrijk ontwikkelprincipe binnen het project Tech2create, dat valt onder het Techniekcollege, is co-creatie; de opleidingen worden gezamenlijk met de bedrijven ontwikkeld, dit gaat verder dan input leveren. Vanuit Tech2Create zijn alle drie de opleidingen, waar de eerste werknemers op zijn afgestudeerd, opnieuw ontwikkeld. De opleiding Technisch Leidinggevende is zelfs een geheel nieuwe opleiding!

Over de opleidingen
De opleidingen waar de werknemers op zijn afgestudeerd zijn:
Mechanisch operator B, dit is een niveau 3 opleiding en duurt tussen de 2 en 3 jaar.
Werkvoorbereider, dit is een niveau 4 opleiding en duurt 3 jaar.
En de opleiding Technisch Leidinggevende, eveneens een niveau 4 opleiding met een duur van 1 jaar. De opleiding Technisch leidinggevende  betreft een opleiding voor specialisten.

Een van de partners aan het woord
“Thomas Regout is een bedrijf dat al sinds 1834 bestaat. Het bedrijf is tegenwoordig marktleider op het gebied van geleiders. Je komt onze geleiders overal tegen. In laden natuurlijk, maar ook in pinautomaten of in armleuningen van auto’s.” Rene Kerkhof, Tooling Manager bij Thomas Regout, werkt al 33 jaar bij het bedrijf. Hij was mentor van een aantal gediplomeerden die woensdag hun diploma in ontvangst namen. “ De in totaal tien gediplomeerden van Thomas Regout met een gemiddelde leeftijd van 46 jaar zijn enorm gedreven en heel erg bezig met hun ontwikkeling. We blijven onze producten steeds verder ontwikkelen en we investeren in nieuwe machines en technologieën. Zo werken we eraan om een fabriek van de toekomst te worden. Maar als we echt een fabriek van de toekomst willen zijn, moeten we ook medewerkers van de toekomst hebben! En onze mensen, die gisteren hun diploma hebben behaald zijn de juiste mensen, die we hiervoor nodig hebben.”

Over Tech2Create
Tech2Create is een publiek-private samenwerking, waarin een aantal Zuid-Limburgse bedrijven uit de ‘maakindustrie’, ‘engineering’ en ‘maintenance’ participeren. Samen met de bedrijven en gemeenten gaat Techniekcollege (de samenwerkende techniek school van Arcus en Leeuwenborgh) zorg dragen voor aantrekkelijk en eigentijds mbo-onderwijs, dat ruimte biedt aan regionale verschillen in een veranderende arbeidsmarkt. Een belangrijk ontwikkelprincipe binnen het project Tech2create, dat valt onder het Techniekcollege,  is co-creatie; de opleidingen worden gezamenlijk met de bedrijven ontwikkeld, dit gaat verder dan input leveren. De moederorganisatie Arcus is penvoerder van het project en is, samen met VDL Nedcar, de founding partner. Andere partners die meedoen aan het project Tech2create zijn Thomas Regout, IAC, Stork, Spie, Engie, Goflex, Emma Safety Shoes, Randstad en Adecco. Publieke partners zijn gemeente Heerlen, gemeente Sittard-Geleen, en de provincie Limburg.


De missie van Tech2Create is:
De realisatie van kwalitatief hoogwaardige, innovatieve (toekomstbestendige) techniekopleidingen, optimaal;  afgestemd op het regionale bedrijfsleven; Bredere inzetbaarheid van werknemers en werkzoekende; De gezamenlijke ontwikkeling van opleidingen die marktgericht is, gebruik maakt van aantrekkelijke lesmethoden en state-of-the-art kennis en faciliteiten; Een groot deel van uitvoering moet naar het bedrijf, met verbetering van onderwijskundige kwaliteit.

 

Arcus stijgt in twee jaar tijd 13 plekken in de MBO Keuzegids
“Techniek? Dat gaat allang niet meer om blauwe overalls en vieze handen."
Sophianum Technasium wint 2e keer finalewedstrijd moleculair koken!
Arcus winnaars Hackathon naar Den Haag!
€ 630.000,- provinciale subsidie voor meer en beter opgeleide technici; onderwijs versterkt relatie met bedrijfsleven
Hidde de Brabander op bezoek Arcus Bakker tijdens de open dag
Wordt Arcus een Fairtrade school?
Workshoprondes Handel & Ondernemerschap
Arcus team wordt derde tijdens 48-uurs Hackathon!