Via mbo naar hbo; een goed plan!

Soms is de stap naar het hbo net even te groot. Zeker als je niet zo’n theoretische leerling bent of als je eerst een goede basis in het vakgebied wil krijgen. Voor studenten met en zonder een havo-diploma kan het mbo een uitstekende route zijn op weg naar het hbo. Door eerst te kiezen een (verkorte) mbo-opleiding, maak je meer kans jouw opleiding op het hbo succesvol af te ronden en ben je voor de toekomst zowel praktijk en theoretisch goed onderbouwd.

 

Vergelijkbaar

De tussenstap via het mbo is ook praktisch gezien een goed plan. Dat komt omdat de manier van werken op mbo en hbo bijna hetzelfde is. En wennen is het voor iedereen wel. Als bonus heb je na je mbo opleiding, een diploma waarmee je direct aan de slag kunt. Alleen met een havo-diploma lukt dat niet altijd. Een laatste bijkomend pluspunt is dat, met de route mbo-hbo, je op je cv aangeeft dat je ambitie hebt en weet van aanpakken.

Gewoon studiefinanciering

Als je studiefinanciering voor hbo aanvraagt, telt eerder ontvangen studiefinanciering voor mbo niet meer mee. Je begint dus met een 'schone lei'.

Mogelijkheden bij Arcus

Bij Arcus zijn diverse mogelijkheden voor havisten met of zonder diploma. Er zijn verkorte trajecten, 1-jarige pre-hbo-opleiding en regulier trajecten in de zorg, in de handel (junior accountmanager, in de creatieve sector (evenementenorganisatie en podiumtechniek), ict, facilitaire dienstverlening en meer. Weet je niet welke opleiding bij je past, twijfel je of heb je vragen? Mail info@arcuscollege.nl ons.

Een bezoek meer dan waard!
Vormgevers van de toekomst- Expo Ligne van 19 t/m 27 januari
Let op: Arcus studenten collecteren niet aan de deur
Samen opleiden Beroepsonderwijs Limburg
Multidisciplinair kunstproject met studenten van Arcus
Onderwijs volgt ontwikkelingen automotive op de voet
Vormgevers van de toekomst expo
Opleiding Dienstverlening, uitstroom Helpende Zorg en Welzijn BBL
Van idee naar werkelijkheid