Skills The Finals: drie medailles voor Arcus studenten!

Arcus sleepte vrijdag 22 maart een mooi aantal medailles in de wacht tijdens Skills Heroes : The Finals. Goud voor Diego Gommans (Verkoopspecialist), zilver voor Meike Huibers (Fotograaf) en Ismay Boessen (Medewerker Evenementenorganisatie Marketing en Communicatie).

Acht Arcus studenten gingen van 20 tot en met 22 maart in de RAI in Amsterdam de strijd aan met 650 andere mbo-studenten. Op het spel stond de titel ‘beste Nederlandse jonge vakman, vakvrouw of -team 2019’. Arcus had zich dit jaar gekwalificeerd voor de vakgebieden Verkoopspecialist, Interieuradviseur, Kappen, Medewerker Evenementorganisatie Marketing en Communicatie, Verpleegkundige, Fotograaf, Grafisch vormgever en Junior Accountmanager. 

Enorme boost voor het mbo
“We zijn zo trots op al onze studenten, ook de vijf die net buiten een podiumplek vielen”, vertellen de projectleiders Wilma Lautenbach en Sarah Vos. "Voor onze studenten waren de afgelopen skills heroes echt topsport. De sfeer binnen de groep was geweldig. Deelnemen geeft ook een enorme boost aan het mbo.” Dat het mbo die extra boost wel kan gebruiken bevestigde ook Gouverneur Theo Bovens in zijn speech tijdens de fusiebijeenkomst van Arcus College en ROC Leeuwenborgh op 14 maart. Hij noemde het belang van goede vakmensen, de toekomstige sterke schouders, de kurk waar de Limburgse economie op drijft.

Skills Heroes
Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor het mbo. Studenten uit tientallen vakrichtingen krijgen de kans om hun talenten te laten zien. Tijdens een voorronde op de eigen school, kwalificatiewedstrijden op diverse mbo-instellingen in heel Nederland en tot slot tijdens de nationale finales, strijden deelnemers om de beste van Nederland te worden. Skills: The Finals wordt daarnaast ook ingezet voor de promotie van het beroepsonderwijs.

Een podium met meerwaarde
De studenten worden tot aan The Finals begeleid. Ze krijgen training binnen school en het bedrijfsleven. Tijdens de vakwedstrijden laten de studenten hun passie en talent voor het vak zien. 
Bedrijven zijn steeds meer op zoek naar talenten, vooral in de sectoren met een arbeidstekort. Bedrijven bieden zelfs carrières aan de beste Nederlandse jonge vakman of vakvrouw. Zo bood Boels Diego Gommans (Verkoopspecialist) een baan aan, na afloop van de finale.

Quotes van studenten
Diego Gommans (Verkoopsspecialist)
Het waren drie leuke dagen, maar ook heel zwaar. Ik heb veel geleerd en ik ben weer een ervaring rijker. Maar hoe cool is het als je als extra prijs een PSV-wedstijd in een skybox van Boels mag bijwonen en je een baan aangeboden krijgt bij Boels.”

Ismay Boessen (Medewerker Evenementenorganisatie Marketing en Communicatie) 
“De afgelopen dagen waren voor mij een unieke, leerzame en gezellige ervaring. Om naar huis te gaan als tweede van Nederland is natuurlijk geweldig.”

Meike Huibers (Fotograaf) 
“Met mijn fotografie wil ik een herinnering zichtbaar maken. Ik vond het een onvergetelijke ervaring en ik heb er veel van geleerd. Het haalt je uit je comfortzone en daar groei je het meeste door.”

Manon Schreurs (Interieuradviseur)
“Ik heb een hele leuke band gekregen met mijn docent. ”

Christiaan Bulles (Grafische vormgever)
“Tracht niet een man van succes te zijn, maar probeer liever een man van waarde te zijn.”

Isabella Moureau (Verpleegkundige)
“Het waren zware maar gezellige dagen. Het leukste moment was toch wel het 's avonds evalueren met de rest en elkaar helpen.”

Patsara Pan-Anun (Kapper)
“Uw haar zit goed, als de kapper het doet!”

Siman Hassan (Junior Accountmanager)
“Ik vond het een leuke ervaring. Mooi dat ik tegen de beste vakstudenten van Nederland mocht strijden.”

Jeanette Oostijen lid college van bestuur VISTA college
Stelselonderzoek Onderwijsinspectie
Arcus en Leeuwenborgh worden VISTA college
Persbericht | VOORdeel & VERVOLG start met pilot praktijkleren met praktijkverklaring
CIOS Dans Sittard | 29 maart dansdemo ‘Feelings’
Opening WijkLeerbedrijf
Arcus Taalambassadeur Geoffrey Rochati uitgeroepen tot één van de bijzondere burgers van Heerlen
Keuzegids MBO 2019: sprong vooruit voor Arcus en mooie resultaten voor Leeuwenborgh.
Instemming fusie Leeuwenborgh en Arcus

Cookies zorgen ervoor dat onze website de voor jou relevante informatie biedt. Meer weten over ons cookiebeleid?