Jongeren, gemeenten en ROC Arcus samen voor het Armoedebeleid

Vrijdag  2 februari 2018, ondertekende wethouders Jordy Clemens  en Peter van Zutphen van gemeente Heerlen en Huub Wiermans en Jo Schlangen van gemeente Kerkrade en onderwijsmanager Lei Ortmans van Arcus een convenant waarin zij afspreken dat jongeren in Heerlen en Kerkrade mede vorm kunnen geven aan het armoedebeleid van beide gemeenten.

 

In 2017 hebben jongeren van het Arcus college in het project Speaking Minds kennis gemaakt met het armoedebeleid en wat dit voor hen als jongere betekent. Zij én de betrokken gemeenten vonden deze ervaring zeer waardevol. Daarom willen jongeren ook in 2018 betrokken zijn bij de vorming én uitvoering van het armoedebeleid. Heerlen en Kerkrade willen samen met jongeren hun beleid vormen. Ook ROC Arcus ziet het belang in van deze leerzame samenwerking.

In het ondertekende convenant spreken de drie partijen met elkaar af om deze samenwerking voort te zetten naar de toekomst.

Over Speaking Minds
Jongeren die in armoede leven willen graag meepraten over het armoedebeleid. Zij weten zelf heel goed waar zij behoefte aan hebben. Ze weten alleen niet hoe ze dit moeten aanpakken. Gemeenten op hun beurt kunnen deze ervaringsdeskundigen maar moeilijk bereiken. Speaking Minds slaat de brug tussen deze twee werelden. Jongeren en gemeenten geven met Speaking Minds gezamenlijk vorm aan effectief armoedebeleid.

Speaking Minds wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid.

CIOS Dans Sittard | 29 maart dansdemo ‘Feelings’
Opening WijkLeerbedrijf
Arcus Taalambassadeur Geoffrey Rochati uitgeroepen tot één van de bijzondere burgers van Heerlen
Keuzegids MBO 2019: sprong vooruit voor Arcus en mooie resultaten voor Leeuwenborgh.
Instemming fusie Leeuwenborgh en Arcus
Leerlingen LVO kunnen starten met mbo-opleiding
Brede steun fusie Arcus en Leeuwenborgh
Informatiegids 2018/2019
Vacature- Lid College van Bestuur Arcuscollege / Leeuwenborgh – Zuid-Limburg

Cookies zorgen ervoor dat onze website de voor jou relevante informatie biedt. Meer weten over ons cookiebeleid?