Hack4SmartServices-Arcus studenten doen mee aan Hackaton

Op 24, 25 en 26 november 2017 doen zes eerstejaars studenten ICT mee aan de Hackaton in samenwerking met Brightlands Smartservice campus. De studenten zijn geselecteerd om mee te denken over innovatieve ideeën in de wereld. Hoewel de naam ‘Hackaton’ doet vermoeden dat er alleen gehackt wordt, is niets minder waar. De studenten onderzoeken ‘mobility as a service’. Dit doen ze door middel van verschillende opdrachten waarin zij moeten samenwerken.

Wie er mee doen!
Duncin Oberndorff, Sam Collins, Thomas Beckers, Rinat Hatipov, Ruben Bergman en Jelle Willers gaan samen strijden als groep voor die felbegeerde eerste plek. De eerste plek, die de studenten naast roem ook geld kan opleveren is een leuk doel, maar niet het belangrijkste. Dat de studenten dit op hun CV kunnen schrijven blijkt toch een belangrijkere motivator!

Het is het eerste jaar dat er studenten van Arcus deelnemen. Dit motiveert de studenten om zich van hun beste kant te laten zien, maar ook om Arcus op de kaart  te zetten, zodat volgend jaar een nieuwe groep mag deelnemen. Is het niet voor de winst, dan alleen al voor de beleving en ervaring!

Wat is een Hackathon
Een hackathon is een ‘uitvinding marathon' rondom bepaalde onderwerpen, ‘challenges’ genoemd.  Marc de Vreede van BeMyApp legt uit: “Tijdens de hackathon denken deelnemers na over oplossingen voor uitdagende en complexe problemen. Die oplossing wordt gezocht met behulp van technologie. Deelnemers worden gedurende het hele weekend geholpen door coaches met diverse kennisgebieden zoals het toepassen van slimme technologie, experimenten opstellen, data analyseren, algoritmen opbouwen en het schrijven en pitchen van een businessplan. En dat alles binnen 48 uur.”

Peter Verkoulen, CEO van de Brightlands Smart Services Campus vult aan: “Een hackathon is een ideale manier om innovatie te forceren en talent aan te trekken. Ik ben dan ook zeer verheugd over het grote aantal internationale studenten dat interesse toont in de hackathon. De beste teams zullen ook na de hackathon ondersteund worden en wellicht een startup beginnen. De vorige editie van de hackathon (afgelopen mei) was met 85 hackers, 33 coaches en 6 juryleden de grootste hackathon in Limburg tot dan toe. We verwachten deze aantallen in november te overtreffen.”

Initiatiefnemers
De hackathon is een initiatief van de Provincie Limburg en de Brightlands Smart Services Campus (mede in het kader van Techruption) in samenwerking met BeMyApp. Het thema van de hackathon is ‘Mobility as a Service’. Provincie Limburg, Trendsportal, Centraal Bureau voor de Statistiek en Q-Park zijn als track sponsor verbonden aan de verschillende uitdagingen. De deelnemers worden in hun uitdagingen bijgestaan door experts van grote partijen zoals Accenture, Conclusion en de track sponsors. Naast experimenteren en het opdoen van ervaring, zijn er mooie prijzen te winnen, waaronder geldprijzen, hightech gadgets en coaching vouchers.

Voor meer informatie: www.hack4smartservices.com

Een bezoek meer dan waard!
Vormgevers van de toekomst- Expo Ligne van 19 t/m 27 januari
Let op: Arcus studenten collecteren niet aan de deur
Multidisciplinair kunstproject met studenten van Arcus
Samen opleiden Beroepsonderwijs Limburg
Onderwijs volgt ontwikkelingen automotive op de voet
Vormgevers van de toekomst expo
Opleiding Dienstverlening, uitstroom Helpende Zorg en Welzijn BBL
Van idee naar werkelijkheid