Grijp je kans: stage in het buitenland

Sinds januari hebben Saïd en Verena binnen Arcus extra ruimte gekregen om zich te kunnen richten op internationalisering. Ze zijn verantwoordelijk voor het Bureau Internationalisering. Wat gaan ze precies doen? Waarom en voor wie? Wij stelden Saïd en Verena een paar vragen.

 

Allereerst: waarom is internationalisering belangrijk voor Arcus? Saïd en Verena zien een buitenlandse ervaring als een belangrijke verrijking; noodzakelijk zelfs. Verena legt uit: “We willen onze studenten zo goed mogelijk voorbereiden op hun toekomst. Die toekomst ligt in een wereld die alsmaar kleiner wordt. Onze studenten gaan straks aan de slag in een werkveld dat steeds internationaler wordt.” Saïd knikt: “En eigenlijk verwachten aankomende studenten en hun ouders het tegenwoordig gewoon. Ze willen dat we mogelijkheden bieden om internationale ervaring op te doen. Op de open dagen merk je dat steeds meer. Dat we buitenlandstages faciliteren, vinden zowel studenten als bedrijven een groot pluspunt van Arcus.”

Hoe begeleiden jullie de studenten? Saïd vertelt: “Vorig schooljaar zijn mijn eerste studenten hun stage in het buitenland gaan lopen. Deze studenten kwamen ontzettend enthousiast terug. Toen is alles in een stroomversnelling gekomen. Meer studenten gaven aan interesse te hebben in een buitenlandse stage. We helpen de studenten met alle praktische zaken rondom hun stage. Verblijf, werk, eventuele subsidie, een beurs van Erasmus+ … Noem maar op!”

Is internationalisering alleen interessant voor studenten? Verena reageert gelijk: “Absoluut niet! Wij willen juist dat iedereen de kans krijgt om internationale ervaring op te doen. Dus ook docenten en alle ondersteunende medewerkers. Het is waardevol om buiten de eigen grenzen te kijken. Hoe pakken ze dit in een ander land aan? Wat kunnen wij daarvan leren? We zagen al diverse docenten geïnspireerd terugkeren na een buitenlands werkbezoek. Wat ze hebben gezien en geleerd delen ze enthousiast met collega’s en studenten. Ze implementeren hun opgedane kennis bijvoorbeeld in curricula en verbeteren zo de onderwijskwaliteit. Dat heeft een bijzonder motiverende werking op het team én op het onderwijs.”

Wat willen jullie nog gaan doen? Saïd en Verena lachen. “Veel te veel! Er zijn zo veel mogelijkheden voor internationalisering. Buitenlandse stages, uitwisselingen, werkbezoeken, noem maar op. Het is voor ons nu eerst zaak om een stevig buitenlands netwerk op te bouwen. Daar zijn we mee bezig. Daarnaast willen we dat studenten en medewerkers weten welke mogelijkheden er allemaal zijn. En natuurlijk staan we open voor eigen ideeën. Wij helpen vervolgens graag met het regelen.”

Hoe kunnen we meer te weten komen over jullie plannen? “Je kunt contact met ons opnemen via mail international@arcuscollege.nl. Of spreek ons gewoon even aan. En kijk zeker eens op onze website: www.arcusgoesinternational.nl. Studenten en medewerkers delen op de site hun ervaringen in het buitenland. Erg leuk om te lezen! En natuurlijk vind je er meer informatie over internationalisering.”

Meer weten over stage lopen in het buitenland? Klik hier!

Arcus Taalambassadeur Geoffrey Rochati uitgeroepen tot één van de bijzondere burgers van Heerlen
Keuzegids MBO 2019: sprong vooruit voor Arcus en mooie resultaten voor Leeuwenborgh.
Instemming fusie Leeuwenborgh en Arcus
Leerlingen LVO kunnen starten met mbo-opleiding
Brede steun fusie Arcus en Leeuwenborgh
Informatiegids 2018/2019
Vacature- Lid College van Bestuur Arcuscollege / Leeuwenborgh – Zuid-Limburg
Bezoek Xonar pleegzorg
Arcus leidt tandartsassistenten op met 3D-techniek

Cookies zorgen ervoor dat onze website de voor jou relevante informatie biedt. Meer weten over ons cookiebeleid?