Bezoek Xonar pleegzorg

De eerstejaars studenten ICT hebben in het teken van burgerschap: relaties en seksualiteit meer inzicht gekregen in de verschillende soorten relaties die mogelijk zijn tussen mensen. Om verder te kijken dan de traditionele familierelaties is Xonar pleegzorg langsgekomen om de studenten kennis te laten maken met de (tijdelijke) opvang van kinderen.

 

Ieder kind kan pleegkind worden, maar een kind wordt niet zomaar uit huis geplaatst. Als er problemen zijn in een gezin wordt altijd eerst gekeken of deze thuis opgelost kunnen worden. Kan dat niet, dan is pleegzorg de eerste keus. Maar wie is daar dan allemaal bij betrokken? Blijft het bij de pleegouders en de biologische ouders?

De studenten hebben dit mogen ervaren door een opdracht met elastieken. Daarin werd het “pleegkind” vastgemaakt aan iedereen die betrokken is bij pleegzorg. Deze opdracht geeft ze een duidelijk beeld van de instanties en andere betrokkenen die bijdragen aan de zorg van het pleegkind.

Wil je meer weten over pleegzorg of heb je interesse in het pleegouderschap, neem dan een kijkje op www.xonar.nl of stuur een e-mail naar pleegzorg@xonar.nl

Jeanette Oostijen lid college van bestuur VISTA college
Stelselonderzoek Onderwijsinspectie
Skills The Finals: drie medailles voor Arcus studenten!
Arcus en Leeuwenborgh worden VISTA college
Persbericht | VOORdeel & VERVOLG start met pilot praktijkleren met praktijkverklaring
CIOS Dans Sittard | 29 maart dansdemo ‘Feelings’
Opening WijkLeerbedrijf
Arcus Taalambassadeur Geoffrey Rochati uitgeroepen tot één van de bijzondere burgers van Heerlen
Keuzegids MBO 2019: sprong vooruit voor Arcus en mooie resultaten voor Leeuwenborgh.

Cookies zorgen ervoor dat onze website de voor jou relevante informatie biedt. Meer weten over ons cookiebeleid?