Arcus Taalambassadeur Geoffrey Rochati uitgeroepen tot één van de bijzondere burgers van Heerlen

Afgelopen dinsdag 8 januari is onze taalambassadeur Geoffrey Rochiati, tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Heerlen door waarnemend burgermeester Emile Roemer, uitgeroepen tot één van de bijzondere burgers van Heerlen van 2018.

 

Geoffrey Rochajati is woonachtig te Heerlen. Maar dat hij in Heerlen woont, is niet wat hem zo bijzonder maakt. Geoffrey was door zijn gehoorprobleem laaggeletterd. 

Dit beperkte hem zeer in zijn dagelijkse leven. Daarom is hij gaan zoeken naar instanties die hem konden helpen om beter te kunnen lezen en schrijven. In zijn zoektocht is hij bij Arcus Expertisecentrum Taal in Heerlen uitgekomen. Ondertussen kan Geoffrey, door zijn doorzettingsvermogen goed lezen en schrijven. Heeft hij zich kunnen ontwikkelen zodat hij zich sociaal veel beter voelt en nu ook goed voor zichzelf kan opkomen.
 
Ook dit is niet wat hem zo heel speciaal maakt. Immers bij Arcus Expertise centrum Taal ontvangen wij veel mensen met een laaggeletterdheid. Waarom is hij dan in aanmerking gekomen voor deze bijzonder eer? Nadat Geoffrey zijn laaggeletterdheid had overwonnen, vond hij het belangrijk dat andere met een laaggeletterdheid ook die kans krijgen. Op laaggeletterdheid rust nog altijd een stigma, waar niet iedereen openlijk voor wil of kan uitkomen. Dit weerhield Geoffrey niet om vanaf 2010 Taalambassadeur te worden. Sindsdien zet hij zich in om mensen die, net als hij vroeger, ook moeite hebben met lezen en schrijven, te bereiken én hen over te halen daar iets aan te doen. Met zijn vriendelijke, behulpzame, open en eerlijke aard staat hij als taalambassadeur met raad en daad voor de doelgroep klaar. Ook helpt hij bij de opleiding van nieuwe Taalambassadeurs en ondersteunt hen als zij op pad gaan. Inmiddels is hij niet meer alleen Taalambassadeur bij Arcus, maar doet hij ook zijn werk voor stichting ABC, de bibliotheken en het BGP Bondgenootschap Geletterdheid Parkstad waar 38 bedrijven/instanties samen overleggen wat er gedaan kan worden om de laaggeletterdheid te bestrijden.

Met de benoeming tot bijzonder burger die Geoffrey ontvangen heeft, worden niet alleen alle taalambassadeurs in het zonnetje gezet maar wordt ook de laaggeletterdheid onder de aandacht gebracht. En dat is nu precies wat Geoffrey wil!
 
Jeanette Oostijen lid college van bestuur VISTA college
Stelselonderzoek Onderwijsinspectie
Skills The Finals: drie medailles voor Arcus studenten!
Arcus en Leeuwenborgh worden VISTA college
Persbericht | VOORdeel & VERVOLG start met pilot praktijkleren met praktijkverklaring
CIOS Dans Sittard | 29 maart dansdemo ‘Feelings’
Opening WijkLeerbedrijf
Keuzegids MBO 2019: sprong vooruit voor Arcus en mooie resultaten voor Leeuwenborgh.
Instemming fusie Leeuwenborgh en Arcus

Cookies zorgen ervoor dat onze website de voor jou relevante informatie biedt. Meer weten over ons cookiebeleid?