Arcus studenten naar skills the finals

Arcus studenten gaan in verschillende vakgebieden van 15 tot en met 17 maart in Overijssel de strijd aan met 650 andere MBO-studenten. Op het spel staat de titel ‘beste Nederlandse jonge vakman, vakvrouw of vakteam 2018’. Arcus heeft zich al gekwalificeerd voor evenementenorganisatie en marketing, communicatie & commercie. Daarnaast Kan Arcus zich nog plaatsen voor mediavormgeving, fotografie, facilitair en orde & veiligheid. De voorrondes , halve finale en finales vinden tijdens deze drie dagen plaats.

Boedapest


In de afgelopen maanden hebben landelijk 10.000 studenten meegedaan aan de wedstrijden, hier zijn er 650 van doorgedrongen tot de finales. In drie dagen tijd worden de finales uitgevochten in de IJsselhallen in Zwolle. Ook zijn er een aantal finales bij het Deltion College, Groene Welle en het ROC van Twente. De praktijkopdrachten worden beoordeeld door experts van ieder vakgebied  uit het onderwijs en het bedrijfsleven. De winnaars maken kans op deelname aan het Europees Kampioenschap in Budapest. De Europese Kampioenschappen worden gehouden in september van dit jaar.

 

Een podium met  meerwaarde

 

De docenten begeleiden de studenten tot aan the Finals. Ze krijgen training binnen school en het bedrijfsleven. Er gaat een teamleider mee vanuit Arcus, die zorgt voor de morele steun en hand-en-spandiensten. Arcus vaardigt ook juryleden uit het docententeam en bedrijfsleven af. Tijdens de vakwedstrijden laten de studenten hun passie en talent voor het vak zien. Naast de wedstrijden is er tijdens the Finals een studie-informatiepunt en geven bedrijven zelf demonstraties. De skills zijn daarom een goed podium voor aanstormende talenten. Zij kunnen zich zo presenteren aan bedrijven. Bedrijven zijn steeds meer op zoek naar talenten, vooral in de sectoren met een arbeidstekort. Skills biedt ook een programma voor mbo-studenten. Arcus volgt met ruim 100 studenten en 30 medewerkers het speciale LOB-programma. Via de wedstrijden, beroepen en studie-informatie komen ze nog meer te weten over hun loopbaan en oriëntatie naar het gekozen beroep.

 

Talents en meer

 

Tijdens the Finals zijn ook de vmbo-vakwedstrijden (Skills Talents). Deze vinden plaats op donderdag 15 maart. Arcus heeft de provinciale kampioenschappen georganiseerd in februari en de teambuilding in maart. De groep vmbo-ers worden tijdens de wedstrijd begeleid door Arcus-studenten.

Austausch Mobilität Arbeit in Kerkrade
Werkgevers tevreden over afgestudeerde mbo'ers!
Mis de uitzending niet- vanavond te zien-restaurant de Apotheek
De wereld van de gebouwde omgeving
Studenten kappen nemen deel aan de feel good dag!
Gouden blad aan de muur
Afgelopen woensdag was het voor het eerst mogelijk om te stemmen bij Arcus.
‘Niet alleen roepen dat we zo bourgondisch zijn’
Een podium voor Arcus tijdens Skills Heroes Finale in Zwolle