Arcus studenten erg tevreden

De resultaten van de JOB-monitor 2018 zijn bekend. Het is de enquête onder studenten waarbij ze Arcus als onderwijsinstelling op verschillende onderdelen kunnen beoordelen. In totaal werkten ruim 3200 Arcus studenten mee aan het onderzoek. Ze gaven hun opleiding ruim een dikke zeven! Daarmee scoren we hoger dan de benchmark als het gaat om de tevredenheid over hun opleiding. Ook bij het Techniekcollege is een enquête gehouden. Hier scoort de tevredenheid over hun opleiding eveneens een dikke zeven.

De scores
Kijkend naar de scores van de JOB-monitor scoorde Arcus in 2016 bij het onderdeel ‘tevredenheid over de opleiding’ een 7.0, in 2018 scoort Arcus op dat onderdeel een 7.3. Bij tevredenheid over de school scoorde Arcus in 2016 een 6.2 en nu in 2018 een 6.6. “Een stap vooruit ! Aan die tevredenheid blijven we werken en een stijgende lijn laat zien dat we goed bezig zijn”, licht Hans Meijer, lid College van Bestuur van Arcus College, toe.

Er gaat dus heel veel goed. Zo zijn Arcus studenten voor het grote merendeel tevreden over de docenten, het lesmateriaal, het contact met docenten, de hoeveelheid stage tijdens hun opleiding, de examinering/toetsing, de studiebegeleiding, de bereikbaarheid van docenten en medewerkers binnen Arcus, ze voelen zich veilig en zijn tevreden over de sfeer bij Arcus. Er zijn ook aandachtspunten, zoals de afwisseling van de lesstof, de roosters, hoe ze worden uitgedaagd, het aanbod van de keuzedelen, de omgang van klachten en ze willen graag meepraten over lopende onderwerpen.

Er is een aantal opleidingen die heel hoog scoren als het gaat om de tevredenheid van studenten over hun opleiding. Zo behaalt de opleiding podium en evenemententechniek de hoogste score. Op een tweede plaats staan de opleidingen brood-en banket, signmaker en AV productie (niv 4), gevolgd door mediavormgeving en particuliere beveiliging op een gedeelde derde plaats.

De resultaten worden in de komende tijd in detail geanalyseerd en vertaald naar nieuwe verbeteracties, waar de onderwijsteams zelf mee aan de slag gaan. Bij Arcus zijn de teams aan zet. Daar waar verbeteringen mogelijk zijn, werken de teams er met zijn allen aan om dat te realiseren. 

Arcus Taalambassadeur Geoffrey Rochati uitgeroepen tot één van de bijzondere burgers van Heerlen
Keuzegids MBO 2019: sprong vooruit voor Arcus en mooie resultaten voor Leeuwenborgh.
Instemming fusie Leeuwenborgh en Arcus
Leerlingen LVO kunnen starten met mbo-opleiding
Brede steun fusie Arcus en Leeuwenborgh
Informatiegids 2018/2019
Vacature- Lid College van Bestuur Arcuscollege / Leeuwenborgh – Zuid-Limburg
Bezoek Xonar pleegzorg
Arcus leidt tandartsassistenten op met 3D-techniek

Cookies zorgen ervoor dat onze website de voor jou relevante informatie biedt. Meer weten over ons cookiebeleid?