Arcus hero 2018 Muhammad Amouri pas 2,5 jaar in Nederland

Een kanjer met ambities vanuit zijn hart

Woensdag 16 mei 2018 is tijdens een avondvullend entertainmentprogramma, georganiseerd voor en door mbo-studenten, dé Arcus Hero 2018 uitgeroepen. Deze ambassadeurs-verkiezing bestaat uit een heel traject. Na vandaag gaat de Arcus Hero ook deelnemen aan de landelijk mbo-uitblinkersverkiezing.

Mo had de jury uit het bedrijfsleven, onderwijs en politiek geraakt door recht uit zijn hart zijn verhaal te vertellen. Zij zijn ervan overtuigd dat Mo het ver gaat schoppen met zijn visie en ambities. Ook was de jury onder de indruk van Mo’s leergierigheid en doorzettingsvermogen.


 

Inburgering- en taaltraject

“Ik ben zo trots op mijn zoon”, vertelt Mo’s vader. Terecht natuurlijk. Want het gezin Amouri kwam pas 2,5 jaar geleden vanuit Syrië naar Nederland en kijk waar Mo nu al staat. Hij ging heel snel door zijn inburgering- en taaltraject heen. Als voorbeeld voor zijn medestudenten zagen zijn docenten al snel meer in hem. Hij is hun steun en toeverlaat, helpt ze waar nodig en werkt momenteel ook voor Arcus Taal als vrijwilliger. Een echte Hero dus.

“Ik wil mbo heel graag op de kaart zetten. Ik wil medestudenten en Nederland vertellen dat je ambities waar moet maken, je kansen moet benutten en moet gaan voor je doel. Mbo is dat waard. Mijn volgende stap die ik nu ga maken is de mbo niveau opleiding Applicatie & Mediaontwikkelaar”, vertelt de kersverse Arcus Hero. Hij is al aangenomen voor deze opleiding bij Arcus.

Mo persoonlijk

Mo woont met zijn ouders, broer en zus in Brunssum. In Syrië volgde hij ook onderwijs, vergelijkbaar met ons havo-niveau. Zijn vrienden zaten vooral te gamen, maar Mo had toen al meer interesse in PC’s. Daarmee heeft hij ook autodidactisch de Engelse taal geleerd. Met zijn nieuwe opleiding gaat hij zijn passie en ambitie waarmaken. Over een aantal jaar gaan we hem terug zien bij een van de grote ICT-jongens, Microsoft bijvoorbeeld. Houd hem in de gaten.

Landelijke verkiezing

Maar de komende tijd gaan we nog veel meer zien van Mo. Hij gaat met 45 andere ROC’s in het land strijden om de mbo-uitblinkerstitel (www.ditismbo.nl). In november 2018 wordt deze bekend gemaakt. Tot die tijd heeft Mo jullie stem hard nodig. Houd Mo’s campagne de komende tijd in de gaten.

Meer weten over Mo? Volg hem op Facebook Arcus Heroes.

Arcus Taalambassadeur Geoffrey Rochati uitgeroepen tot één van de bijzondere burgers van Heerlen
Keuzegids MBO 2019: sprong vooruit voor Arcus en mooie resultaten voor Leeuwenborgh.
Instemming fusie Leeuwenborgh en Arcus
Leerlingen LVO kunnen starten met mbo-opleiding
Brede steun fusie Arcus en Leeuwenborgh
Informatiegids 2018/2019
Vacature- Lid College van Bestuur Arcuscollege / Leeuwenborgh – Zuid-Limburg
Bezoek Xonar pleegzorg
Arcus leidt tandartsassistenten op met 3D-techniek

Cookies zorgen ervoor dat onze website de voor jou relevante informatie biedt. Meer weten over ons cookiebeleid?