Arcus en Leeuwenborgh knippen samen

De opleiding kappen van Arcus gaat de praktijkexamens bij Leeuwenborgh kappen afnemen en andersom! Een intensivere samenwerking dus. In de maand juni wisselen collega’s elkaar af om de praktijkexamens te kunnen afnemen. Een mooi initiatief waar de collega’s van Arcus en Leeuwenborgh heel veel zin in hebben.

Docent Kappen, Willy Feron-Op den Kamp vertelt: “we kennen elkaar al veel langer. Met een van hen heb ik zelfs de kappersopleiding gedaan. De collega’s van Leeuwenborgh die bij ons komen examineren kennen we vanuit het bedrijfsleven als “voormalig” assessor van de instelling waar wij onze examens inkopen. In die zin zijn we al goed op elkaar ingespeeld. Daarnaast delen we dezelfde passie. Les geven en studenten opleiden tot goede kappers.”

Niet alleen gaan de collega’s elkaar helpen bij examineren. Er worden ook stappen gezet als het gaat om de keuzedelen, de doorontwikkeling van het lesprogramma en de planning. “We leren heel veel van elkaar doordat we onze krachten op deze manier kunnen bundelen”, licht Willy toe.

Zowel de collega’s van Arcus als die van Leeuwenborgh kijken uit naar nog meer samenwerking. Voor de studenten is dat soms nog even wennen, want zeggen ze dan: “mevrouw zijn jullie dan geen concurrenten van elkaar?”.

Er ligt nog genoeg uitdaging en als het gaat om de studenten...die worden op dezelfde manier geëxamineerd, omdat zowel bij Arcus als Leeuwenborgh kappen bij dezelfde instelling  de lesmaterialen en examens zijn ingekocht.

 

Jeanette Oostijen lid college van bestuur VISTA college
Stelselonderzoek Onderwijsinspectie
Skills The Finals: drie medailles voor Arcus studenten!
Arcus en Leeuwenborgh worden VISTA college
Persbericht | VOORdeel & VERVOLG start met pilot praktijkleren met praktijkverklaring
CIOS Dans Sittard | 29 maart dansdemo ‘Feelings’
Opening WijkLeerbedrijf
Arcus Taalambassadeur Geoffrey Rochati uitgeroepen tot één van de bijzondere burgers van Heerlen
Keuzegids MBO 2019: sprong vooruit voor Arcus en mooie resultaten voor Leeuwenborgh.

Cookies zorgen ervoor dat onze website de voor jou relevante informatie biedt. Meer weten over ons cookiebeleid?