Afstudeerstage handel en ondernemerschap in het buitenland

“Mijn stage in het buitenland? In één woord: geweldig!”

Samen met een medestudent van zijn opleiding Junior accountmanager liep Eloim Bugref de afgelopen vier maanden stage bij een hotel in Spanje. “Onze pioniers!” vertelt Said Laouaji, docent economische vakken en stagecoördinator, trots. “Eloim en Sander waren de eerste studenten van onze afdeling die naar het buitenland gingen voor hun afstudeeropdracht. Het was voor iedereen nieuw en spannend. Ze hebben het super gedaan! Het stagebedrijf was onder de indruk van hun inzet en het niveau van de opdrachten die ze uitvoerden.” Eloim vond het een onvergetelijke ervaring: “Je komt terecht in een heel andere cultuur. De mensen zijn anders, de taal is anders, de manier van werken is anders, zelfs het eten is anders … Erg interessant allemaal.”

Alleen maar positief? “Ja, ik wel!” roept Eloim enthousiast. “Natuurlijk moet je wel een beetje sterk in je schoenen staan. Je komt toch terecht in een heel andere wereld dan je gewend bent.” Said vult aan: “Bij Arcus bekijken we van tevoren of we verwachten dat studenten het aankunnen. Of ze hun draai kunnen vinden, de opdrachten goed kunnen uitvoeren en terechtkomen bij een betrouwbaar bedrijf. We hebben gesprekken met de studenten én met hun ouders. Dan bespreken we alle zaken die bij een buitenlandstage komen kijken. En ook tijdens de stage houden we nauw contact met de studenten.” Eloim knikt: “En daarnaast had ik ook nog een bemiddelingsbureau ingeschakeld. Bij zo’n bureau weten ze precies wat je allemaal moet regelen en ze helpen je daarbij.”

Internationaal werkveld Said ziet dat Eloim en Sander andere studenten hebben aangestoken met hun enthousiasme. “Inmiddels zitten er verschillende studenten in het buitenland. Bijvoorbeeld in Spanje, Curaçao, Engeland en Frankrijk. Het is mooi dat onze studenten steeds vaker de weg naar het buitenland weten te vinden. Ze ontdekken dat buitenlandstages echt niet alleen interessant zijn voor studenten van Toerisme. Bij Arcus stimuleren we dat graag. De wereld wordt kleiner, bedrijven internationaler. Ook als student van een economische opleiding krijg je daar straks in het werkveld mee te maken.”

Bijdrage in de kosten Aan een buitenlandstage zijn meestal wel wat hogere kosten verbonden dan aan een stageplek in je eigen regio. Denk aan tickets, verblijf, eten. Said: “Gelukkig is er het ERASMUS-programma van de Europese Unie. Als je in Europa stage gaat lopen, kun je een bijdrage aanvragen. Dat geld kun je gebruiken om bijvoorbeeld een deel van je verblijf en/of ticket te betalen.” Eloim vond dat een mooie meevaller. “Maar zelf had ik ook al gespaard. Ik wilde dit zo graag!”

Geslaagd! Eloim is inmiddels geslaagd voor zijn opleiding. “Met mijn diploma op zak ga ik eerst een jaar werken, waarschijnlijk ook in het buitenland. Daarna wil ik een opleiding International Business gaan volgen.” Hij kijkt al uit naar volgende buitenlandse avonturen. Aan zijn stage in Spanje heeft hij naast werkervaring, ook een internationale vriendengroep overgehouden. “We zoeken elkaar binnenkort weer op; in Frankrijk dit keer!”

Heb jij ook interesse in de opleiding tot Accountmanager en een afstudeerstage? Neem dan contact op met Said Laouaji docent van deze opleiding.

Instemming fusie Leeuwenborgh en Arcus
Leerlingen LVO kunnen starten met mbo-opleiding
Brede steun fusie Arcus en Leeuwenborgh
Informatiegids 2018/2019
Vacature- Lid College van Bestuur Arcuscollege / Leeuwenborgh – Zuid-Limburg
Bezoek Xonar pleegzorg
Arcus leidt tandartsassistenten op met 3D-techniek
Het College van Gedeputeerde Staten steunen initiatief Fusie ROC’s
Arcus en Leeuwenborgh knippen samen

Cookies zorgen ervoor dat onze website de voor jou relevante informatie biedt. Meer weten over ons cookiebeleid?