Actueel

Jeanette Oostijen lid college van bestuur VISTA college

Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen, 7 mei 2019 Jeanette Oostijen lid college van bestuur VISTA college Met de benoeming door de raad van toezicht van Jeanette Oostijen als lid College van Bestuur per 1 september 2019, is invulling gegeven aan de gewenste governance structuur van het VISTA college. Samen met de reeds benoemde bestuurders Jos Kusters (voorzitter) en Hans Meijer (lid) en de vernieuwde raad van toezicht, zal zij de ambities van het VISTA college verder vormgeven en realiseren.
Lees meer >

Stelselonderzoek Onderwijsinspectie

Heerlen, 8 april 2019 De raad van bestuur van VISTA college informeert u hierbij graag over de stand van zaken van een stelselonderzoek van de Inspectie van het Onderwijs, dat vorige maand is afgerond en waarvan de rapportage vorige week met ons is gedeeld. 
Lees meer >

Skills The Finals: drie medailles voor Arcus studenten!

Arcus sleepte vrijdag 22 maart een mooi aantal medailles in de wacht tijdens Skills Heroes : The Finals. Goud voor Diego Gommans (Verkoopspecialist), zilver voor Meike Huibers (Fotograaf) en Ismay Boessen (Medewerker Evenementenorganisatie Marketing en Communicatie).
Lees meer >

Arcus en Leeuwenborgh worden VISTA college

Tijdens een feestelijke bijeenkomst is de naam van het fusiecollege bekend gemaakt. De twee MBO instituten gaan samen verder onder de naam VISTA college. VISTA staat voor visie, vitaliteit en vooruitzicht en staat daarmee voor toekomstgericht. Het zet de betekenis van het nieuwe college in de regio kracht bij.
Lees meer >

Persbericht | VOORdeel & VERVOLG start met pilot praktijkleren met praktijkverklaring

Op 4 februari j.l gingen twaalf regionale samenwerkingsverbanden van onderwijs, bedrijfsleven en organisaties voor werk en inkomen van start met de pilots praktijkleren met een praktijkverklaring in het mbo.
Lees meer >

CIOS Dans Sittard | 29 maart dansdemo ‘Feelings’

De studenten van CIOS Dans Sittard spreken de taal van de dans. Deze enthousiaste dansers en hun docenten verzorgen een spetterende dansshow met als thema ‘Feelings’.  
Lees meer >

Opening WijkLeerbedrijf

Op vrijdag 15 februari vindt de kick-off plaats voor de nieuwe groep deelnemers van het WijkLeerbedrijf Maastricht-Daalhof. Het WijkLeerbedrijf Maastricht Daalhof is gevestigd in zorgcentrum Daalhof, van waaruit studenten van Leeuwenborgh zich inzetten voor wijkbewoners door het vervullen van informele hulp- en ondersteuningsvragen waarvoor geen indicatie vanuit WMO of zorgverzekeraar is. 
Lees meer >

Arcus Taalambassadeur Geoffrey Rochati uitgeroepen tot één van de bijzondere burgers van Heerlen

Afgelopen dinsdag 8 januari is onze taalambassadeur Geoffrey Rochiati, tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Heerlen door waarnemend burgermeester Emile Roemer, uitgeroepen tot één van de bijzondere burgers van Heerlen van 2018.  
Lees meer >

Keuzegids MBO 2019: sprong vooruit voor Arcus en mooie resultaten voor Leeuwenborgh.

Elk jaar is het weer spannend. Hoe staan ‘we’ ervoor in de jaarlijkse uitgave van de Mbo-keuzegids? Het resultaat in de nieuwste gids? ROC Leeuwenborgh heeft dit jaar de goede 14epositie weten te behouden en Arcus College maakt een grote sprong voorwaarts naar de 12e plek. Daar kunnen we heel erg trots op zijn. We leggen hiermee samen een mooi extra fundament voor onze fusie.
Lees meer >

Instemming fusie Leeuwenborgh en Arcus

De minister van OCW, Ingrid van Engelshoven, heeft ingestemd met een fusie tussen Arcus en Leeuwenborgh. De minister heeft hiermee het advies van de Commissie Macrodoelmatigheid MBO opgevolgd.  Volgens de commissie hebben de plannen brede steun en voldoen ze aan alle vereisten om de het samengaan van Leeuwenborgh en Arcus tot een succes te maken.
Lees meer >

Cookies zorgen ervoor dat onze website de voor jou relevante informatie biedt. Meer weten over ons cookiebeleid?