Actueel

Het College van Gedeputeerde Staten steunen initiatief Fusie ROC’s

Gedeputeerde Onderwijs, Hans Teunissen, heeft woensdag 13 juni het manifest van ROC Arcus en ROC Leeuwenborgh ondertekend. Met de ondertekening van het manifest ondersteunen Gedeputeerde Staten de fusieaanvraag bij de Minister van OCW. Innovatie Karel van Rosmalen, voorzitter college van bestuur van Arcus, vult aan: “We willen dat 1 plus 1 meer dan 2 wordt en we willen nog meer toegevoegde waarde bieden voor de regio. Een fusie geeft ons de mogelijkheden om forse aanvullende innovatieprogramma’s te starten. Deze bouwen voort op de bestaande kwaliteitsprogramma’s van Arcus en Leeuwenborgh, maar ook op de Techniek Opleidingen Zuid-Limburg, Brightlands en topopleidingen Zorg.  Dit door innovatiemiddelen samen te voegen en ondersteunende diensten in elkaar te schuiven. Zo creëren we structureel ruimte voor innovatie!”
Lees meer >

Arcus en Leeuwenborgh knippen samen

De opleiding kappen van Arcus gaat de praktijkexamens bij Leeuwenborgh kappen afnemen en andersom! Een intensivere samenwerking dus. In de maand juni wisselen collega’s elkaar af om de praktijkexamens te kunnen afnemen. Een mooi initiatief waar de collega’s van Arcus en Leeuwenborgh heel veel zin in hebben.
Lees meer >

Arcus studenten erg tevreden

De resultaten van de JOB-monitor 2018 zijn bekend. Het is de enquête onder studenten waarbij ze Arcus als onderwijsinstelling op verschillende onderdelen kunnen beoordelen. In totaal werkten ruim 3200 Arcus studenten mee aan het onderzoek. Ze gaven hun opleiding ruim een dikke zeven! Daarmee scoren we hoger dan de benchmark als het gaat om de tevredenheid over hun opleiding. Ook bij het Techniekcollege is een enquête gehouden. Hier scoort de tevredenheid over hun opleiding eveneens een dikke zeven.
Lees meer >

Regel je vervoer op tijd in verband met staking!

Beste student, Via verschillende kanalen is de provinciale staking van het Openbaar Vervoer op donderdag 31 mei a.s. aangekondigd. We gaan ervan uit dat je, indien nodig, zelf maatregelen treft om toch naar school te kunnen reizen.
Lees meer >

Arcus hero 2018 Muhammad Amouri pas 2,5 jaar in Nederland

Een kanjer met ambities vanuit zijn hart Woensdag 16 mei 2018 is tijdens een avondvullend entertainmentprogramma, georganiseerd voor en door mbo-studenten, dé Arcus Hero 2018 uitgeroepen. Deze ambassadeurs-verkiezing bestaat uit een heel traject. Na vandaag gaat de Arcus Hero ook deelnemen aan de landelijk mbo-uitblinkersverkiezing. Mo had de jury uit het bedrijfsleven, onderwijs en politiek geraakt door recht uit zijn hart zijn verhaal te vertellen. Zij zijn ervan overtuigd dat Mo het ver gaat schoppen met zijn visie en ambities. Ook was de jury onder de indruk van Mo’s leergierigheid en doorzettingsvermogen.  
Lees meer >

Thaise bakkerstudenten bij Arcus

Deze week zijn 12 docenten vanuit Thailand begonnen aan een “meister” opleiding bakken. In de komende tijd zullen zij een programma bij de bakkers volgen. Wij zullen ze de komende weken dan ook regelmatig zien.  
Lees meer >

Grijp je kans: stage in het buitenland

Sinds januari hebben Saïd en Verena binnen Arcus extra ruimte gekregen om zich te kunnen richten op internationalisering. Ze zijn verantwoordelijk voor het Bureau Internationalisering. Wat gaan ze precies doen? Waarom en voor wie? Wij stelden Saïd en Verena een paar vragen.  
Lees meer >

Kiss and Ride Valkenburgerweg


Lees meer >

Arcus studenten bij Woonboulevard Heerlen


Lees meer >

Nieuwsbrief Techniekcollege

De wereld van Techniek is volop in beweging en het Techniekcollege beweegt mee.  
Lees meer >

Cookies zorgen ervoor dat onze website de voor jou relevante informatie biedt. Meer weten over ons cookiebeleid?