Actueel

Austausch Mobilität Arbeit in Kerkrade

Veertien jongeren uit Dortmund waren vrijdag 13 april te gast bij de gemeente Kerkrade ter afsluiting van het project Austausch.Mobilität.Arbeit. De jongeren, die in eigen land moeite hebben met het vinden van een geschikte beroepsopleiding of werk na de opleiding, liepen sinds begin van dit jaar stage bij verschillende bedrijven in Kerkrade en omgeving. In de raadzaal werden op uitnodiging van wethouder Jo Schlangen (Jeugdzorg) hun ervaringen gepresenteerd aan de deelnemende bedrijven en de gemeente.
Lees meer >

Werkgevers tevreden over afgestudeerde mbo'ers!

Werkgevers zijn tevreden over de aansluiting van het mbo op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit het rapport dat SBB vandaag aan de minister van OCW aanbood. 80% van de werkgevers beoordeelt de beroepsvaardigheden van recent afgestudeerde mbo’ers goed tot zeer goed.
Lees meer >

Mis de uitzending niet- vanavond te zien-restaurant de Apotheek

Persoonlijke ontwikkeling , kansen bieden aan iedereen, de beleving en heerlijk eten dat vinden ze belangrijk. En vanavond is er een hele uitzending te zien over dit gloednieuwe restaurant en mooie concept via RTL. Restaurant de Apotheek in Sittard, waar niemand minder dan onze Arcus docent Joël Maassen in de keuken staat, is vanavond 11 april uitgebreid te zien in de documentarireserie opdienen of afserveren.  
Lees meer >

De wereld van de gebouwde omgeving

“Gaan we hier een Eiffeltoren bouwen?” dat moeten de Maastrichtenaren gedacht hebben bij de bouw in 1928 van dit Sphinx gebouw.
Lees meer >

Studenten kappen nemen deel aan de feel good dag!

Afgelopen donderdag hebben studenten van onze opleiding kappen weer de feel good dag van het UWV gehad. De studenten hebben geweldig werk geleverd. Iedereen was weer helemaal happy!
Lees meer >

Gouden blad aan de muur

DO IT YOURSELF: Maak je eigen glamorous muurdecoratie met eenvoudige stappen. Het is niet duur, maar wel een chique eigen kunstwerk dat in uw eigen huis een mooi plekje kan krijgen. Arcus-studente Iris Kerkhofs legt het u uit.  
Lees meer >

Afgelopen woensdag was het voor het eerst mogelijk om te stemmen bij Arcus.

Wethouder Clemens van de gemeente Heerlen tijdens de opening: “Door het stemloket naar de jongeren toe te brengen, hopen we de drempel om te gaan stemmen te verlagen." Er waren diverse politieke partijen aanwezig die voorlichting gaven aan onze studenten en medewerkers. Buurtbewoners en omliggende scholen waren ook uitgenodigd om bij Arcus te komen stemmen. Diverse klassen kwamen met hun docenten een kijkje nemen en gingen in gesprek met de partijen of gingen zelf stemmen. De opkomst was boven verwachting en de dames van het stemloket waren aangenaam verrast over de gezellige sfeer die in ons centrale hal aanwezig was.
Lees meer >

‘Niet alleen roepen dat we zo bourgondisch zijn’

De Limburgse horeca is te lang stil blijven staan. “We zijn voorbij gestreefd door de regio’s Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven.” Leerlingen kiezen vaker voor studies buiten de provincie. “Straks werken hier alleen nog maar ongeschoolde mensen.”
Lees meer >

Een podium voor Arcus tijdens Skills Heroes Finale in Zwolle

Arcus is twee jonge vakkampioenen rijker. 650 mbo studenten lieten zich van hun beste kant zien tijdens Skills The Finals, het nationaal kampioenschap van Skills Heroes, dat van 15 t/m 17 maart in de IJsselhallen te Zwolle en op mbo-leslocaties in Overijssel plaatsvond. Skills Heroes zijn de vakwedstrijden voor het mbo, variërend van evenementenorganisatie, verkoopspecialist en grafisch ontwerpen. Door deze wedstrijden krijgt aanstormend vaktalent een podium waarmee ze laten zien wat het mbo te bieden heeft en tillen ze het beroepsonderwijs naar een hoger niveau. Arcus was er dit jaar ook weer bij met 7 studenten. “Je moet erbij zijn geweest!” 14 Arcus-studenten deden mee aan de mbo-vakwedstrijden en ze zijn besmet met het Skills-virus. 4 haalde de finale! 3 dagen lang streden deze kanjers tegen vakgenoten uit het hele land.    
Lees meer >

Wethouder Clemens van Heerlen brengt stem uit stemloket Arcus Campus

Woensdag 21 maart komt het mobiele stemloket van de gemeente Heerlen voor de Gemeenteraadsverkiezingen naar de Arcus Campus. Het mobiele stemloket wordt om 11.00 uur officieel geopend door wethouder Clemens. Hij brengt tevens als eerste zijn stem uit in het mobiele stemloket. Het loket is te vinden in de collegezaal E.022 en geopend tot 14.00 uur. Voor Arcus is dit een unieke gebeurtenis. Nooit eerder heeft er een stemloket bij Arcus gestaan!
Lees meer >