Actueel

Een bezoek meer dan waard!

Dinsdag 23 januari brengen studenten van de opleiding Horeca een bezoek aan Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. De studenten van de opleiding zelfstandig werkend Kok (niveau 3), studenten van de opleiding zelfstandig werkend gastheer/vrouw (niveau 3) en Manager Ondernemer Horeca (niveau 4) zijn uitgenodigd door Stan Kerckhoffs om een bezoek aan het bekende hotel in Noordwijk te brengen.
Lees meer >

Vormgevers van de toekomst- Expo Ligne van 19 t/m 27 januari

Daar zijn ze dan, vers van de pers, de werknemers van de toekomst. De opleidingen Mediavormgeving en Signmaking van het TechniekCollege zullen dit jaar voor de tweede keer de deuren openen van bibliotheek de Ligne in Sittard, om vol trots hun eindexpositie te presenteren. Na bloed, zweet en tranen laten zij graag hun beste werk zien. Neem een blik achter de (beeld)schermen en laat je verrassen. Iedereen is dan ook van harte uitgenodigd om te komen kijken naar de ontwerpen van de studenten tijdens hun expo van 19 t/m 27 januari 2018. 
Lees meer >

Let op: Arcus studenten collecteren niet aan de deur

Er is een melding binnengekomen over een Arcus student, die zou collecteren in Kerkrade voor een reis naar Peru. Let op: deze actie is niet afkomstig van Arcus! Dergelijke inzamelacties voor geld worden niet door Arcus geïniteerd. Mocht iemand aan uw deur zich uitgeven als Arcus student en geld willen inzamelen, gelieve dit te melden aan de lokale politie.
Lees meer >

Samen opleiden Beroepsonderwijs Limburg

Arcus College, CITAVERDE College, Gilde Opleidingen, Leeuwenborgh Opleidingen en Fontys Hogescholen hebben besloten om nauw samen te gaan werken bij het opleiden van nieuwe en het professionaliseren van zittende docenten. Ze hebben zich daarvoor verenigd in het samenwerkingsverband SOBOL: Samen Opleiden Beroepsonderwijs Limburg.
Lees meer >

Multidisciplinair kunstproject met studenten van Arcus

De Dans van Lies en Jan Multidisciplinair kunstproject als eerbetoon aan mijnverleden Kunstenaar Jean-Michel Crapanzano heeft in opdracht van gemeente Heerlen een multidisciplinair kunstproject, De Dans van Lies en Jan, ontwikkeld als eerbetoon aan ons mijnverleden. Het project bestaat uit twee fases. In de eerste fase gaat Jean-Michel met studenten                                                                                                                                                                            van de KTM-opleiding (kunst, theater en media) van Arcus College met een mobiele studio de wijken in om ouderen en jongeren samen te brengen en te interviewen. Vervolgens verwerkt hij deze resultaten in een fysiek kunstwerk dat in of nabij het centrum van Heerlen wordt gerealiseerd.  
Lees meer >

Onderwijs volgt ontwikkelingen automotive op de voet

De technologische ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en netwerken gaan de komende jaren ons dagelijks leven sterk beïnvloeden. De auto wordt in de toekomst continue verbonden met het internet. Ook voor autodealers gaat er veel veranderen. Ze worden geconfronteerd met enorme uitdagingen en nieuwe mogelijkheden.
Lees meer >

Vormgevers van de toekomst expo

Daar zijn ze dan, vers van de pers, de werknemers van de toekomst. De opleidingen Mediavormgeving en Signmaking van het TechniekCollege zullen dit jaar voor de tweede keer de deuren openen van bibliotheek de Ligne in Sittard, om vol trots hun eindexpositie te presenteren. Na bloed, zweet en tranen laten zij graag hun beste werk zien. Neem een blik achter de (beeld)schermen en laat je verrassen.
Lees meer >

Opleiding Dienstverlening, uitstroom Helpende Zorg en Welzijn BBL

Als Helpende zorg en welzijn heb je veel contact met cliënten en collega’s. Je helpt en verzorgt mensen van verschillende leeftijden, b.v. kinderen, gehandicapten, ouderen. Het is een afwisselende baan, want werken met mensen is elke dag anders. Je kunt werken in de eigen woonomgeving van de cliënt, maar ook in de leefomgeving waarin de cliënt, tijdelijk of langdurig, verblijft, b.v. een verzorgingshuis, een verpleeghuis, een woonzorgcentrum, een woonvorm voor begeleid wonen.
Lees meer >

Van idee naar werkelijkheid

Tijdens de 48 uurs Hackathon op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen won het ICT team van Arcus de derde prijs. Zij kwamen met TransSync. Een toepassing voor de transportsector die gebruikt maakt van een peloton principe waarbij vrachtwagens van verschillende organisaties op elkaar aansluiten met als gevolg efficiënter en effectiever vervoer. Een vernieuwende oplossing, omdat deze ook werkt voor vrachtwagens van verschillende transportondernemingen. Het team kreeg ter plekke de uitnodiging van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat om het idee in Den Haag toe te komen lichten. En dat deden ze op dinsdag 12 december. Van 15.00 tot 16.00 uur waren de studenten te gast bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat. De mentoren Eva Wagemans  en Richard Ramakers waren erbij!
Lees meer >

Arcus stijgt in twee jaar tijd 13 plekken in de MBO Keuzegids

In 2017 steeg Arcus al zeven plaatsen in de landelijke ranking van de Mbo  keuzegids 2017. In de MBO Keuzegids van 2018 stijgt Arcus opnieuw zes plaatsen ten opzichte van alle ROC’s in Nederland. Een geweldige verbetering voor Arcus van de landelijke positie. Het aantal opleidingen, die in de top 10 staan, zijn er in de keuzegids van 2018 acht. Hiervan staan er drie in de top drie. Deze opleidingen bevinden zich in de richtingen Ict, Logistiek, Zorg, Kunst, Theater en Media en Openbare Orde en Veiligheid. De opleiding Verkoop verbeterde haar positie met meer dan 5 punten ten opzichte van de keuzegids 2017. Er zijn helaas ook een vijftal opleidingen, die minder goed scoren. Deze opleidingen bevinden zich in de richting Techniek en Horeca.
Lees meer >