Opleidingzoeker

Niveau
Opleidingsvorm
Soort opleiding
Opleidingsrichting
Online aanmelden

Verzorgende IG (verkort)Verzorgende IG (verkort)

Crebo code
25491
Niveau
3
Opleidingsduur
2 jaar
Opleidingsvorm
MBO - bbl (= beroepsbegeleidende leerweg)
Opleidingsrichting
Zorg
Locatie
Zorgacademie Parkstad
Henri Dunantstraat 2
6419 PB Heerlen

Beroepsbeschrijving

Als Verzorgende help je mensen in hun directe leefomgeving thuis of in een instelling wanneer ze hulp nodig hebben. Je stelt een zorgplan op en voert dit uit. Je bekommert je om het huishouden, de lichamelijke verzorging en begeleiding van de zorgvrager. Wanneer er veranderingen plaatsvinden in het welbevinden of de gezondheid van de zorgvrager dan onderneem je actie. Je beschikt over een positieve en optimistische levensinstelling en je kunt goed met mensen omgaan. Lichamelijke verzorging trekt je aan en hoewel je graag zelfstandig werkt, houd je ook van teamwork. Beschik je verder over een flinke portie doorzettingsvermogen, kun je lichamelijk tegen een stootje en vind je de onregelmatige werktijden geen probleem dan is het beroep misschien geschikt voor jou.

Opleidingsinhoud

Als Verzorgende IG helpt u mensen in hun directe leefomgeving thuis of in een instelling wanneer ze hulp nodig hebben. U stelt o.a. een zorgplan op, bekommert zich om het huishouden, de lichamelijke verzorging en begeleiding van de zorgvrager. Naast het beschikken over een positieve en optimistische levensinstelling kunt u goed met mensen omgaan en houdt u van teamwork.
  
Meer weten en aanmelden?
Neem contact op met Natascha van Haren: 
T. 06-31991995
E. nvanharen@arcuscollege.nl

Ingrid Stotijn
T. 06-36512829
E. istotijn@arcuscollege.nl

Toelichting

Hoe ziet de opleiding er uit:

- Leerweg: Werken en leren (BBL).
- Niveau: 3.
- Duur: maximaal 2 jaar*.

*afhankelijk van werk- en opleidingservaring.

Mogelijke functie

Afhankelijk van je persoonlijke belangstelling en de situatie op de arbeidsmarkt kun je aan de slag in bijvoorbeeld: zorgcentra voor ouderen, verpleeghuizen, instellingen voor lichamelijk of verstandelijk gehandicapten, de thuiszorg of de kraamzorg. Je kunt terecht komen bij een gezin of alleenstaande waar vanwege een ongeval, ziekte of handicap zorg nodig is. De eventuele andere huisgenoten vallen dan ook onder jouw zorg. Bij ouderen doe je vooral lichamelijke verzorging, terwijl je in de kraamzorg de verloskundige bij de bevalling bijstaat en daarna de moeder, de baby en andere huisgenoten onder je hoede neemt. Lichamelijk gehandicapten, die al dan niet zelfstandig binnen de instelling wonen, help je zo volwaardig mogelijk te functioneren.

Examens

Landelijk erkend diploma Verzorgende IG MBO 3.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

  • VMBO diploma
  • VBO diploma met 2 vakken op c-niveau waaronder Nederlands, de overige vakken op B niveau
  • Helpende diploma

Vervolgopleidingen

 verpleegkundige MBO niveau 4

Kosten opleiding

Prijs op aanvraag

Het wettelijk cursusgeld vanaf 18 jaar:
BBL, niveau 3 en 4 voor schooljaar 2018-2019 bedraagt ca € 582,00.
BBL, niveau 1 en 2 voor schooljaar 2018-2019 bedraagt ca € 240,00.
Dit geldt niet voor MAATWERK-opleidingen !!!

Vraag bij de organisatie waarmee je een leer-arbeidsovereenkomst hebt wie de kosten, cursusgeld en de daarbij behorende leermiddelen, draagt.

Kosten lesmiddelen

De kosten van leermiddelen zijn afhankelijk van de gekozen opleiding. Je kunt je leermiddelen (boeken, laptop, digitale licenties etc.) digitaal bestellen en betalen. Het materiaal krijg je thuisbezorgd. Het digitale leermateriaal kun je op je leeromgeving vinden. Na je aanmelding word je hierover verder geïnformeerd. Wil je weten hoe je moet bestellen, lees meer hierover? Heb je vragen, klik hier voor de veel gestelde vragen?

Het is je eigen verantwoordelijkheid om de leermiddelen te bestellen. Je bent vrij in je keuze waar je de bestelling plaatst.

De zorgopleidingen van het Arcus College werken nauw samen met Zorgtechniek Limburg (ZTL), een samenwerkingsverband van de 3 Limburgse ROC’s (Arcus, Leeuwenborgh en Gilde Opleidingen).

Zorgtechniek Limburg zorgt er o.a. voor dat de snelle technologische ontwikkelingen in de zorg ook aan de orde komen in de opleidingen van de nieuwe zorgprofessionals.

Daartoe volgen zorg-studenten modules in de ZTL-academy die de laatste ontwikkelingen op het gebied van toepassing van technologie in de zorg belichten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Elektronisch Patiënten Dossier, Zorg op afstand, of robots in de zorg.

Jouw opleiding bestaat straks uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel maakt je studie interessanter. Want hiermee kunnen opleidingen inspelen op ontwikkelingen in de regio of binnen het bedrijfsleven. Of zorgen voor een betere aansluiting op een hbo-studie. Daarnaast krijg je de generieke vakken zoals Nederlands, rekenen, loopbaanbegeleiding en burgerschapsvaardigheden. Doe je een niveau 4 opleiding, dan komt hier Engels bij.

Inschrijven voor een opleiding

Je kunt je op twee manieren inschrijven voor een opleiding:

1 schrijf je direct online in

klik helemaal boven aan deze pagina op online aanmelden.

houd dan het volgende bij de hand:

  • burgerservicenummer (BSN of sofinummer)
  • identiteitsbewijs, gegevens van je vooropleiding (naam, adres, mentor/decaan)
  • mailadres en eventueel de gegevens van je werkgever (BBL), rekeningnummer

2 meld je aan via het inschrijfformulier:

Download en print het formulier.

Je kunt het formulier sturen naar: aanmelden@arcuscollege.nl of naar Arcus College, t.a.v. Onderwijsadministratie, Postbus 207, 6400 AE Heerlen.

Heb je vragen over het aanmelden, bel dan met STIP 088-0272870.

Voorlichting

Voorlichting speelt een belangrijke rol bij de juiste keuze voor je beroepsopleiding. Arcus hecht daar heel veel waarde aan. We organiseren hiervoor meerdere activiteiten in een jaar.

 

Online aanmelden   Print opleiding   Download als PDF   Sla op als favoriet

Studie in cijfers

Cookies zorgen ervoor dat onze website de voor jou relevante informatie biedt. Meer weten over ons cookiebeleid?