Opleidingzoeker

Niveau
Opleidingsvorm
Soort opleiding
Opleidingsrichting
Online aanmelden

SchilderSchilderen

Crebo code
25030
Niveau
2
Opleidingsduur
2 jaar
Opleidingsvorm
MBO - bbl (= beroepsbegeleidende leerweg)
Opleidingsrichting
Afbouw, bouw en onderhoud
Locatie
DaCapo
Rijksweg Zuid 70
6134 AD Sittard

Beroepsbeschrijving

De schilder is veelal in loondienst werkzaam, of werkt als zelfstandige, in de schilders- en onderhoudsbranche. Hij voert werkzaamheden uit voor diverse opdrachtgevers binnen de woning- en utiliteitsbouw, zoals woningen, kantoorpanden en ziekenhuizen. Dit kan zowel onderhoud als nieuwbouw zijn. Verder werkt de schilder soms ook op de werkplaats. Hij voert zijn werkzaamheden zowel binnen als buiten uit en heeft ook te maken met werken op hoogte. Het schilderwerk wordt op diverse ondergronden uitgevoerd; denk bijvoorbeeld aan hout, steen en metaal. Als schilder werk je in zowel in teamverband als individueel. Daarbij krijgt hij te maken met een leidinggevende, collega’s en in sommige gevallen ook de opdrachtgever en onderaannemers/medewerkers uit andere disciplines (zoals timmerlieden, elektriciens, stoffeerders etc.) en andere betrokkenen zoals bewoners.

 

Een schilder is klantgericht en vertegenwoordigt zijn bedrijf op een goede manier. Hij hanteert de juiste omgangsvormen en kan zich verplaatsen in de wensen van de opdrachtgever en houdt binnen zijn eigen wensen ook rekening met deze wensen. Een schilder moet goed kunnen samenwerken met een team en is daarnaast ook kwaliteit-, resultaat- en oplossingsgericht. Hij kan flexibel omgaan met de verschillende omstandigheden waarin hij werkt en waarmee hij wordt geconfronteerd. Hij staat open voor nieuwe ontwikkelingen in zijn vakgebied en is zich bewust van de voorgeschreven Arbo-, milieu- en veiligheidsvoorschriften.

 

Opleidingsinhoud

<span style="color: rgb(127, 127, 127); font-family:;" trebuchet="" arial;"="" "lumm="50000" 100.0%;="" #7f7f7f;="" 128;="" text1;="" 10pt;="" ms","sans-serif";="" lumo='50000";'>Je gaat 4 dagen per week werken bij een bedrijf. Het bedrijf waar je de opleiding uitvoert, dient door het Landelijk Orgaan Beroepsonderwijs goedgekeurd te worden. Daarnaast ga je 1 dag per week naar school. Je moet zelf een werkplek zoeken. Je verdient dus ook meteen geld.

Examens

Je sluit de opleiding af met een praktijkexamen, een examen in de BPV (stage) en een kennismeting (eindgesprek).

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Vmbo-diploma basisberoeps-  of kaderberoepsgericht.
Je moet zelf een werkplek zoeken. Het bedrijf waar je de opleiding uitvoert, dient door het Landelijk Orgaan Beroepsonderwijs goedgekeurd te worden.

Vervolgopleidingen

Gezel Schilder

Kosten opleiding

Het wettelijk cursusgeld vanaf 18 jaar:
BBL, niveau 3 en 4 voor schooljaar 2018-2019 bedraagt ca € 582,00.
BBL, niveau 1 en 2 voor schooljaar 2018-2019 bedraagt ca € 240,00.
Dit geldt niet voor MAATWERK-opleidingen !!!

Vraag bij de organisatie waarmee je een leer-arbeidsovereenkomst hebt wie de kosten, cursusgeld en de daarbij behorende leermiddelen, draagt.

Kosten lesmiddelen

<span style="color: rgb(127, 127, 127); font-family:;" trebuchet="" arial;"="" "lumm="50000" 100.0%;="" #7f7f7f;="" 128;="" text1;="" 10pt;="" ms","sans-serif";="" lumo='50000";'>De kosten van leermiddelen zijn afhankelijk van de gekozen opleiding. Je kunt je leermiddelen (boeken, laptop, digitale licenties etc.) digitaal bestellen en betalen. Het materiaal krijg je thuis bezorgd. Het digitale leermateriaal kun je op je leeromgeving vinden. Na je aanmelding word je hierover verder geïnformeerd.

De kosten van leermiddelen zijn afhankelijk van de gekozen opleiding. Je kunt je leermiddelen (boeken, laptop, digitale licenties etc.) digitaal bestellen en betalen. Het materiaal krijg je thuisbezorgd. Het digitale leermateriaal kun je op je leeromgeving vinden. Na je aanmelding word je hierover verder geïnformeerd. Wil je weten hoe je moet bestellen, lees meer hierover? Heb je vragen, klik hier voor de veel gestelde vragen?

Het is je eigen verantwoordelijkheid om de leermiddelen te bestellen. Je bent vrij in je keuze waar je de bestelling plaatst.

Jouw opleiding bestaat straks uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel maakt je studie interessanter. Want hiermee kunnen opleidingen inspelen op ontwikkelingen in de regio of binnen het bedrijfsleven. Of zorgen voor een betere aansluiting op een hbo-studie. Daarnaast krijg je de generieke vakken zoals Nederlands, rekenen, loopbaanbegeleiding en burgerschapsvaardigheden. Doe je een niveau 4 opleiding, dan komt hier Engels bij.

Inschrijven voor een opleiding

Je kunt je op twee manieren inschrijven voor een opleiding:

1 schrijf je direct online in

klik helemaal boven aan deze pagina op online aanmelden.

houd dan het volgende bij de hand:

  • burgerservicenummer (BSN of sofinummer)
  • identiteitsbewijs, gegevens van je vooropleiding (naam, adres, mentor/decaan)
  • mailadres en eventueel de gegevens van je werkgever (BBL), rekeningnummer

2 meld je aan via het inschrijfformulier:

Download en print het formulier.

Je kunt het formulier sturen naar: aanmelden@arcuscollege.nl of naar Arcus College, t.a.v. Onderwijsadministratie, Postbus 207, 6400 AE Heerlen.

Heb je vragen over het aanmelden, bel dan met STIP 088-0272870.

Voorlichting

Voorlichting speelt een belangrijke rol bij de juiste keuze voor je beroepsopleiding. Arcus hecht daar heel veel waarde aan. We organiseren hiervoor meerdere activiteiten in een jaar.

 

Online aanmelden   Print opleiding   Download als PDF   Sla op als favoriet

Studie in cijfers

Cookies zorgen ervoor dat onze website de voor jou relevante informatie biedt. Meer weten over ons cookiebeleid?