Opleidingzoeker

Niveau
Opleidingsvorm
Soort opleiding
Opleidingsrichting
Online aanmelden

Praktijkdiploma Medewerker Secretariaat (PMS)Praktijkdiploma Medewerker Secretariaat (PMS)

Niveau
2
Opleidingsduur
< 1 jaar
Opleidingsvorm
Beroeps- / Vakopleiding (functiegericht)
Opleidingsrichting
Office en managementsupport
Locatie
Arcus Campus
Valkenburgerweg 148
6419 AW Heerlen.

Beroepsbeschrijving

De medewerker secretariaat doet werkzaamheden die voornamelijk uitvoerend van aard zijn. In opdracht worden taken uitgevoerd die teruggekoppeld moeten worden aan de leidinggevende. De medewerker secretariaat werkt volgens bedrijfsregels, volgt instructies op en leeft procedures na. De medewerker secretariaat moet de taken zo uitvoeren dat de organisatie als klantvriendelijk en efficiënt werkend wordt gepresenteerd

Opleidingsinhoud

-Module Basiskennis Secretariaatspraktijk:

Met het Associatiediploma Basiskennis Secretariaatspraktijk kent u de eerste kneepjes van het secretariële vak. U beheert efficiënt een of meerdere agenda’s, maakt afspraken en handelt post op een correcte wijze af. Ook bent u goed inzetbaar als gastheer of gastvrouw: u kent de etiquetteregels voor aanspreekvormen en formele diners. U ontvangt zelfstandig gasten en representeert uw organisatie klantvriendelijk en efficiënt. Kortom: met dit diploma kunt u direct aan de slag als medewerker secretariaat of als telefoniste/receptioniste op ondersteunend niveau.

-Module Basiskennis Correspondentie Nederlands:

Helder én foutloos corresponderen? Met het Associatiediploma Basiskennis Correspondentie Nederlands op zak zijn uw teksten grammaticaal correct en in de juiste stijl. Dit diploma is een aanrader voor elke secretaresse, telefoniste en receptioniste. Met een kort verhaal of een aantal trefwoorden van uw leidinggevende, kunt u een brief of telefoonmemo opstellen. Van de referentieregel tot de correcte afsluiting. Met Basiskennis Correspondentie Nederlands zet u de eerste stap naar zelfstandige en foutloze correspondentie.

 -Module Basiskennis Computervaardigheden:

Het examen Basiskennis Computervaardigheden maakt onderdeel uit van het Praktijkdiploma Medewerker Secretariaat en het Praktijkdiploma Secretaresse. U legt het examen Basiskennis Computervaardigheden bij uw opleider af.

Toelichting

Studiebelasting: Buiten de lesavond moet u rekening houden met ongeveer 4 a 6 uren per week.

Mogelijke functie

De opleiding is bestemd voor iedereen die graag op kantoor en met andere mensen werkt, zorgvuldig is en van veel afwisseling houdt. Wanneer je een gevarieerde baan en doorgroeimogelijkheden ambieert, dan is de opleiding secretarieel-administratief medewerker geschikt voor jou.

Examens

De examens voor het erkende Praktijkdiploma Medewerker Secretariaat worden online geëxamineerd door de Nederlandse Associatie voor Examinering. Het examen voor het erkende diploma PMS wordt afgenomen in de toetscentra van Lamark. Basiskennis Computervaardigheden wordt afgenomen door uw opleider. Voor uitgebreide exameninformatie kijk op www.associatie.nl

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Advies: MAVO- of VMBO diploma op C-niveau of kaderopleiding. Het is wel belangrijk dat je de Nederlandse taal begrijpt en redelijk spreekt en schrijft.

Vervolgopleidingen

Praktijkdiploma Directiesecretaresse

Kosten opleiding

Cursusgeld: € 1.050,--.  Examenkosten zie site www.associatie.nl

Kosten lesmiddelen

Lesmateriaal: ca. € 175,00 (prijswijzigingen voorbehouden)

30 bijeenkomsten van 3 uur
Startdatum: Woensdag 18 september 2019.                                                                                  Tijdstip: 18.30 - 21.45 uur.                                                                                                      Start bij voldoende deelname

Voorlichting

Voor meer informatie: Mevrouw I.M.J. Bisschoff, tel.nr. 06 - 461 161 40.
E-mail: ibisschoff@arcuscollege.nl.

Online aanmelden   Print opleiding   Download als PDF   Sla op als favoriet

Studie in cijfers

Cookies zorgen ervoor dat onze website de voor jou relevante informatie biedt. Meer weten over ons cookiebeleid?