Opleidingzoeker

Niveau
Opleidingsvorm
Soort opleiding
Opleidingsrichting
Online aanmelden

Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) BedrijfsadministratiePraktijkdiploma Boekhouden (PDB®) Bedrijfsadministratie

Niveau
4
Opleidingsduur
6 maanden
Opleidingsvorm
Beroeps- / Vakopleiding (functiegericht)
Opleidingsrichting
Financieel
Locatie
Arcus Campus
Valkenburgerweg 148
6419 AW Heerlen.

Beroepsbeschrijving

Wil je inzicht in de boekhoudkundige en bedrijfseconomische processen die zich in een organisatie afspelen? Dan is het Praktijkdiploma Boekhouden een absolute must. Een brede en gevarieerde opleiding, die leidt tot één van de meest gevraagde diploma’s in het administratieve werkveld. Gedegen en zeer actueel. Naast vakkennis is ook de wijze waarop deze in de praktijk wordt toegepast belangrijk.


Met het Associatie Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) op zak ben je bij uitstek geschikt om in kleine en middelgrote organisaties geheel zelfstandig de boekhouding te voeren. En ook in grote organisaties ben je een waardevolle kracht, als assistent van de administrateur of controller. Associatie Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) is voor velen het begin van een succesvolle carrière in het bedrijfsleven, een carrière die soms verder reikt dan het administratieve vlak. De opleiding biedt er alle mogelijkheden voor!

Het Praktijkdiploma Boekhouden is bij het bedrijfsleven nog altijd een zeer gewaardeerd diploma. De studie voor dit diploma is een vervolg op de cursus Basiskennis Boekhouden en Basiskennis Calculatie en wordt algemeen gezien als een zeer goede voorbereiding op de studie voor het diploma Moderne Bedrijfsadministratie. Men dient een behoorlijk boekhoudkundig inzicht te hebben

Opleidingsinhoud

Met het certificaat Bedrijfsadministratie niveau 4 bent u in staat berekeningen te maken ten behoeve van de financiële administratie van een handels- of dienstverlenende onderneming.     U kunt overzichten samenstellen zoals een grootboekrekening of een kolommenbalans. Daarnaast beschikt u over de kennis van de belangrijkste theorie en begrippen. Een flinke stap in de richting van het zelfstandig kunnen voeren van een boekhouding.

In combinatie met Kostencalculatie niveau 4 en Financiering niveau 4 levert dit certificaat u het Associatie PDB® op. Een van de meest gevraagde diploma's in het administratieve werkveld.

 

Toelichting

De opleiding bestaat uit drie afzonderlijke modules. Module Bedrijfsadministratie en module Kostprijscalculatie en Financiering. Na het behalen van deze drie modules heeft u recht op het diploma Praktijkdiploma Boekhouden.

Studiebelasting: buiten de lesavond is 4 uur per week een must.
 

Examens

Praktijkdiploma Boekhouden wordt online geëxamineerd door de Nederlandse Associatie voor Examinering. Het examen voor het erkende diploma PDB wordt afgenomen in de toetscentra van Lamarkt. Voor uitgebreide exameninformatie kijk op www.associatie.nl

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Advies: Het bezit van het diploma BKB en BKC. Een studie op vergelijkbaar niveau geldt natuurlijk ook als goede voorbereiding.

Vervolgopleidingen

Moderne Bedrijfsadministratie (MBA®)

Kosten opleiding

€ 615,--
Examenkosten zie site www.associatie.nl

Kosten lesmiddelen

ca. € 75,-- (prijswijzigingen voorbehouden)

14 bijeenkomsten van 3 uur.
Startdatum: Dinsdag 17 september 2019.
Tijdstip: 18.30 – 21.45 uur.                                                                                                      Start bij voldoende deelname.

Voorlichting

Voor meer informatie: Mevrouw I.M.J. Bisschoff, tel.nr. 06 - 461 161 40.
E-mail: ibisschoff@arcuscollege.nl.

Online aanmelden   Print opleiding   Download als PDF   Sla op als favoriet

Studie in cijfers

Cookies zorgen ervoor dat onze website de voor jou relevante informatie biedt. Meer weten over ons cookiebeleid?