Opleidingzoeker

Niveau
Opleidingsvorm
Soort opleiding
Opleidingsrichting
Online aanmelden

Allround Meubelmaker/(Scheeps)interieurbouwerMeubels en (scheeps)interieurs maken

Crebo code
25017
Niveau
3
Opleidingsduur
3 jaar
Opleidingsvorm
MBO - bbl (= beroepsbegeleidende leerweg)
Opleidingsrichting
Bouw en Infra
Locatie
Bouwmensen Limburg
Stationstraat 7
6361 BH Nuth

Beroepsbeschrijving

De Allround meubelmaker  werkt in de productieruimte van een meubelmakerij of (scheeps)interieurbouwbedrijf en op locatie. Het bedrijf waarvoor hij werkt, levert zowel aan particulieren als aan bedrijven (projectinrichting). Afhankelijk van het soort werk doet hij dit in teamverband of werkt hij alleen.

De Allround meubelmaker  ontvangt van zijn leidinggevende de werkopdracht met aanvullende instructies en bereidt deze in overleg met zijn leidinggevende voor.
De Allround meubelmaker voert machinale bewerkingen uit aan voornamelijk hout en plaatmateriaal. Hij doet dit met houtbewerkingsmachines (bijvoorbeeld zaagmachine, schaafmachine, profileermachine, boormachine of schuurmachine).

De Allround meubelmaker egaliseert en repareert meubels. Hij schuurt de meubels en werkt deze af met bijvoorbeeld beits of lak. In geval van een omvangrijke opdracht, werkt hij het meubel samen met een collega af.

De Allround meubelmaker plaatst de meubels zoals betimmering en/of kasten. In sommige gevallen maakt hij de producten ter plekke op maat. Hij zorgt daarbij voor de aansluitingen met wand, vloer, plafond, betimmering of kozijn. De Allround meubelmaker  houdt bij deze werkzaamheden rekening met kenmerken van het materiaal, bijvoorbeeld afwijkingen in kwaliteit.

Opleidingsinhoud

De opleiding bestaat uit diverse modulen. Deze doorloopt men zelfstandig, maar met begeleiding van een docent. Afhankelijk van de werkzaamheden in de praktijk kun je een passende modulen afmaken en afronden met een theorietoets.
De opleiding wordt alleen in BBL aangeboden en dat betekent 1 dag in de week naar school.

Mogelijke functie

Meubelmaker en/ of scheepsinterieurbouwer.

Examens

De opleiding bestaat uit enkele Nederlands en reken examens, die voor elke niveau 3 opleiding gelden.
Voor de vaktechnische onderdelen krijg je de nodige theorietoetsen en 2 praktijkexamens. Te weten, 1 examen bij je werkgever en 1 examen wordt op een examenlocatie afgenomen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Minimaal VMBO- kader of niveau 2 Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer. Tevens heb je voor een BBL-opleiding een werkgever nodig.

Vervolgopleidingen

Met een diploma Allround meubelmaker/ (scheeps)interieurbouwer kun je verder studeren aan een niveau 4 opleiding of gaan werken.

Kosten opleiding

Het wettelijk cursusgeld vanaf 18 jaar:
BBL, niveau 3 en 4 voor schooljaar 2018-2019 bedraagt ca € 582,00.
BBL, niveau 1 en 2 voor schooljaar 2018-2019 bedraagt ca € 240,00.
Dit geldt niet voor MAATWERK-opleidingen !!!

Vraag bij de organisatie waarmee je een leer-arbeidsovereenkomst hebt wie de kosten, cursusgeld en de daarbij behorende leermiddelen, draagt.

Kosten lesmiddelen

De kosten van leermiddelen zijn afhankelijk van de gekozen opleiding. Je kunt je leermiddelen (boeken, laptop, digitale licenties etc.) digitaal bestellen en betalen. Het materiaal krijg je thuisbezorgd. Het digitale leermateriaal kun je op je leeromgeving vinden. Na je aanmelding word je hierover verder geïnformeerd. Wil je weten hoe je moet bestellen, lees meer hierover? Heb je vragen, klik hier voor de veel gestelde vragen?

Het is je eigen verantwoordelijkheid om de leermiddelen te bestellen. Je bent vrij in je keuze waar je de bestelling plaatst.

De opleidingsplaatsen, evenals de leerweg kan mogelijk wijzigen ook gedurende de opleiding dit is afhankelijk van het aantal aanmeldingen voor een opleiding, en mogelijke toekomstige verhuizingen.

Jouw opleiding bestaat straks uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel maakt je studie interessanter. Want hiermee kunnen opleidingen inspelen op ontwikkelingen in de regio of binnen het bedrijfsleven. Of zorgen voor een betere aansluiting op een hbo-studie. Daarnaast krijg je de generieke vakken zoals Nederlands, rekenen, loopbaanbegeleiding en burgerschapsvaardigheden. Doe je een niveau 4 opleiding, dan komt hier Engels bij.

Inschrijven voor een opleiding

Je kunt je op twee manieren inschrijven voor een opleiding:

1 schrijf je direct online in

klik helemaal boven aan deze pagina op online aanmelden.

houd dan het volgende bij de hand:

  • burgerservicenummer (BSN of sofinummer)
  • identiteitsbewijs, gegevens van je vooropleiding (naam, adres, mentor/decaan)
  • mailadres en eventueel de gegevens van je werkgever (BBL), rekeningnummer

2 meld je aan via het inschrijfformulier:

Download en print het formulier.

Je kunt het formulier sturen naar: aanmelden@arcuscollege.nl of naar Arcus College, t.a.v. Onderwijsadministratie, Postbus 207, 6400 AE Heerlen.

Heb je vragen over het aanmelden, bel dan met STIP 088-0272870.

Voorlichting

Voorlichting speelt een belangrijke rol bij de juiste keuze voor je beroepsopleiding. Arcus hecht daar heel veel waarde aan. We organiseren hiervoor meerdere activiteiten in een jaar.

 

Online aanmelden   Print opleiding   Download als PDF   Sla op als favoriet

Studie in cijfers

Cookies zorgen ervoor dat onze website de voor jou relevante informatie biedt. Meer weten over ons cookiebeleid?