Podium- en evenemententechniek

Een concert of theaterproductie staat of valt met het licht en geluid. Brommende boxen of piepende microfoons: het doet je pijn in het hart. De zanger komt niet boven de band uit? Je tenen krullen. De videowall hapert of de spotlight gaat net te laat aan? Je denkt: zat ik maar achter de knoppen! Dat kan. Arcus heeft twee uitdagende opleidingen in de podiumtechniek.

Als lichttechnicus zorg je ervoor dat het podium precies volgens de wensen van de opdrachtgever goed wordt uitgelicht, op het juiste moment met de juiste kleuren. Tijdens het concert of de voorstelling bedien je de lichtcomputer conform het draaiboek. Maar voordat het zover is ben je natuurlijk al druk in de weer. Vooraf heb je besprekingen met onder andere de regisseur, breng je al je creativiteit in bij het lichtontwerp, buig je je over de noodzakelijke apparatuur en zorg je natuurlijk voor de ophanging en montage.

Als geluidstechnicus ben je uiteraard verantwoordelijk voor het geluid. Ook dat is een vak apart. Een verantwoordelijk vak, want als jij het die avond laat sloffen, valt de hele productie in duigen. Je zorgt ervoor dat de juiste apparatuur veilig geïnstalleerd wordt en dat tijdens het concert of voorstelling de installaties feilloos functioneren en het geluid goed ‘geregeld’ wordt.

Voor beide beroepen geldt dat je geconcentreerd en precies moet kunnen werken, je gevoel voor timing hebt en een goed muzikaal gehoor. Je werkt met kostbare apparatuur. Improviseren op het creatieve en het technische vlak is zeer belangrijk. Je beseft voortdurend dat je dienstverlenend bent aan de productie waardoor je een belangrijke bijdrage levert aan het succes. Je kunt als technicus aan de slag bij theaters, poppodia, reizende gezelschappen, omroepen, congrescentra, verhuurbedrijven op het gebied van showequipement, enz

Wil je je aanmelden voor een opleiding ?

Klik hier
Wil je deelnemen aan meeloopdag?

Kik hierStap in de wereld van:

Cookies zorgen ervoor dat onze website de voor jou relevante informatie biedt. Meer weten over ons cookiebeleid?