Via mbo naar hbo; een goed plan!

Soms is de stap naar het hbo net even te groot. Zeker als je niet zo’n theoretische leerling bent of als je eerst een goede basis in het vakgebied wil krijgen. Voor studenten met en zonder een havo-diploma kan het mbo een uitstekende route zijn op weg naar het hbo. Door eerst te kiezen een (verkorte) mbo-opleiding, maak je meer kans jouw opleiding op het hbo succesvol af te ronden en ben je voor de toekomst zowel praktijk en theoretisch goed onderbouwd.

 

Vergelijkbaar

De tussenstap via het mbo is ook praktisch gezien een goed plan. Dat komt omdat de manier van werken op mbo en hbo bijna hetzelfde is. En wennen is het voor iedereen wel. Als bonus heb je na je mbo opleiding, een diploma waarmee je direct aan de slag kunt. Alleen met een havo-diploma lukt dat niet altijd. Een laatste bijkomend pluspunt is dat, met de route mbo-hbo, je op je cv aangeeft dat je ambitie hebt en weet van aanpakken.

Gewoon studiefinanciering

Als je studiefinanciering voor hbo aanvraagt, telt eerder ontvangen studiefinanciering voor mbo niet meer mee. Je begint dus met een 'schone lei'.

Mogelijkheden bij Arcus

Bij Arcus zijn diverse mogelijkheden voor havisten met of zonder diploma. Er zijn verkorte trajecten, 1-jarige pre-hbo-opleiding en regulier trajecten in de zorg, in de handel (junior accountmanager, in de creatieve sector (evenementenorganisatie en podiumtechniek), ict, facilitaire dienstverlening en meer. Weet je niet welke opleiding bij je past, twijfel je of heb je vragen? Mail info@arcuscollege.nl ons.

Karel van Rosmalen nieuwe ad-interim Arcus College van Bestuur
21 deelnemers een mbo diploma bij VDL Nedcar
Voor heel Nederland hetzelfde keuzedeel Politie
Opnamen in de ZAP voor film Theo Maassen
Afstudeerstage handel en ondernemerschap in het buitenland
Belangrijk bericht- vorm van oplichting
Alcohol- en drugsgebruik en verslaving tijdens de educatieve theatervoorstelling Flash
Gevolgen armoede onderzocht door Arcus studenten
Stage lopen in het buitenland?