BBL-maatwerktraject retailmanager niveau 4 van start bij Arcus

Uniek en vernieuwd onderwijsconcept voor Aldi, Coop en Action

Na een succesvolle pilot - maatwerktraject (niveau 3) voor de zittende leidinggevende bij Action -vorig jaar gaat Arcus samen met Action, Coop en Aldi van start met een traject voor medewerkers met managementpotentie. Dit niveau 4 maatwerktraject tot retailmanager ging deze week officieel van start met 18 BBL-studenten in de leeftijd van 17 tot 35 jaar. “Krapte op de arbeidsmarkt maakt het dat we met zijn allen de koppen bij elkaar moeten steken om huidig personeel en toekomstig personeel op te leiden en hen een mooie basis mee te geven in hun carrière en te binden”, vertelt Robert Walthouwer regiomanager van de Action. “De samenwerking met Arcus afgelopen jaar is ons goed bevallen.”

 

Elkaar helpen

Ook Mathijs Peeters (hoofd administratie en personeel) bij Aldi Roermond BV onderstreept het feit dat we samen goed moeten zorgen voor goed opgeleid personeel. De samenwerking met Arcus ervaart ook hij als zeer prettig. “Over en weer helpen we elkaar.” Op dit moment stapt Aldi in het traject met hun assistent filiaalmanagers.

Verwachtingen

“Voor een leidinggevende bij Aldi is het uitdagend om, naast de dagelijkse winkeloperatie, ook veranderingen door te voeren op het gebied van klantbenadering, commercie en efficiency. De opleiding gaat hen helpen om, wanneer nodig, de dynamiek van de winkel te ontstijgen, het overzicht te houden en te werken aan hun leiderschapskwaliteiten.  Zo kunnen ze meer afstand nemen en leren. Ze leren van elkaar binnen onze organisatie, maar ook van ‘studenten’ van de andere organisaties.” Het mes snijdt daardoor aan twee kanten. De medewerkers onderstrepen dit. Sommigen zitten vaak al heel lang in de dagelijkse praktijk, die ze op hun duim kennen en waar ze varen op routine. Het is leuk om te verbreden en te leren van elkaar.

Ook de Action onderstreept dit. “Talent moet we de kans krijgen om verder te groeien. Een goede opleiding is een eerste vereiste. Dan kan een medewerker werken aan zijn of haar ontwikkeling en doorgroeien, carrièrestappen zetten. De toekomst bepalen ze zelf.”

Arcus is trots op dit initiatief waarin zij nauw samenwerken met het bedrijfsleven en het UWV. “We leiden zo mensen doelgericht op, waardoor zij bewuste stappen zetten voor hun toekomst. We leiden ze zelfs naar een baan”, vertelt Jos Remmel (accountmanager bedrijfsopleidingen Arcus). Onderwijsmanager Sharmila Rambaran bevestigt dat dit initiatief haar afdeling handel & ondernemerschap, het bedrijfsleven en de overheid met elkaar verbindt om goede arbeidskrachten af te leveren in onze prachtige regio.

Meer weten over onze maatwerktrajecten? Mail of bel: jremmel@arcuscollege.nl of 06- 06-29543618.

 

Twee miljoen subsidie voor programma VOORdeel & VERVOLG
Stop afname studentenaantallen
Docent Techniekcollege Arcus krijgt € 4000,- voor project IBUZZ
Tussen studeren door naar Olympische Spelen
Arcus en Leeuwenborgh starten onderzoek naar intensievere samenwerking
Thomas Regout en Techniekcollege leiden mensen van de toekomst op!
Gastspreker Joseph Oubelkas groot succes!
Centrale voorlichting Parkstad
Vacature docent Facilitair