Alcohol- en drugsgebruik en verslaving tijdens de educatieve theatervoorstelling Flash

Donderdag 15 juni heeft de educatieve theatervoorstelling Flash plaatsgevonden in het theater van Arcus Campus.

Mondriaan Verslavingspreventie, de Mutsaersstichting en [INSPIRED!] by Arcus hebben de koppen bij elkaar gestoken en gezocht naar een formule om het thema alcohol- en drugsgebruik en verslaving onder de aandacht te brengen bij jongeren.

 

Het theaterstuk, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, verteld over jongeren die een verleden hebben met (problematisch) alcohol- of drugsgebruik. Studenten werden meegenomen in de struggle die jongeren kunnen ondervinden als zij gebruiken of zelfs verslaafd zijn.

Alle jongeren die meespelen zijn in opleiding bij DoorS2open. Een ontwikkelingstraject voor en door jongeren tussen 14 en 24 jaar die het doel in hun leven zijn kwijtgeraakt, niet volwaardig kunnen deelnemen aan onze maatschappij of kansen niet meer zien. Bij DoorS2open leert een jongere dat zij belangrijk zijn en hun mening wordt gehoord. Een DoorS2open traject krijgt vorm door onderlinge verbinding en door het opzetten van projecten voor jongeren, zoals ook dit theaterstuk Flash.

Terugkijkend op deze indrukwekkende voorstelling, kunnen we concluderen dat het een bijzonder en waardevolle voorstelling is geweest. De jongeren van DoorS2open en de aanwezige studenten waren onder de indruk.

Twee miljoen subsidie voor programma VOORdeel & VERVOLG
Stop afname studentenaantallen
BBL-maatwerktraject retailmanager niveau 4 van start bij Arcus
Docent Techniekcollege Arcus krijgt € 4000,- voor project IBUZZ
Tussen studeren door naar Olympische Spelen
Arcus en Leeuwenborgh starten onderzoek naar intensievere samenwerking
Thomas Regout en Techniekcollege leiden mensen van de toekomst op!
Gastspreker Joseph Oubelkas groot succes!
Centrale voorlichting Parkstad