Alcohol- en drugsgebruik en verslaving tijdens de educatieve theatervoorstelling Flash

Donderdag 15 juni heeft de educatieve theatervoorstelling Flash plaatsgevonden in het theater van Arcus Campus.

Mondriaan Verslavingspreventie, de Mutsaersstichting en [INSPIRED!] by Arcus hebben de koppen bij elkaar gestoken en gezocht naar een formule om het thema alcohol- en drugsgebruik en verslaving onder de aandacht te brengen bij jongeren.

 

Het theaterstuk, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, verteld over jongeren die een verleden hebben met (problematisch) alcohol- of drugsgebruik. Studenten werden meegenomen in de struggle die jongeren kunnen ondervinden als zij gebruiken of zelfs verslaafd zijn.

Alle jongeren die meespelen zijn in opleiding bij DoorS2open. Een ontwikkelingstraject voor en door jongeren tussen 14 en 24 jaar die het doel in hun leven zijn kwijtgeraakt, niet volwaardig kunnen deelnemen aan onze maatschappij of kansen niet meer zien. Bij DoorS2open leert een jongere dat zij belangrijk zijn en hun mening wordt gehoord. Een DoorS2open traject krijgt vorm door onderlinge verbinding en door het opzetten van projecten voor jongeren, zoals ook dit theaterstuk Flash.

Terugkijkend op deze indrukwekkende voorstelling, kunnen we concluderen dat het een bijzonder en waardevolle voorstelling is geweest. De jongeren van DoorS2open en de aanwezige studenten waren onder de indruk.

Karel van Rosmalen nieuwe ad-interim Arcus College van Bestuur
21 deelnemers een mbo diploma bij VDL Nedcar
Voor heel Nederland hetzelfde keuzedeel Politie
Opnamen in de ZAP voor film Theo Maassen
Afstudeerstage handel en ondernemerschap in het buitenland
Belangrijk bericht- vorm van oplichting
Via mbo naar hbo; een goed plan!
Gevolgen armoede onderzocht door Arcus studenten
Stage lopen in het buitenland?