Actueel

Gratis mbo opleiding voor schoonmakers

Asito ontwikkelt medewerkers tot breed inzetbare facilitair medewerkers Medewerkers van Asito in Limburg krijgen de mogelijkheid om gratis een MBO opleiding te volgen. Samen met het Arcus College is hiervoor een speciale MBO niveau 2 opleiding tot facilitair medewerker ontwikkeld. Schoonmaakkrachten worden opgeleid om ook taken in catering, logistiek of receptiewerkzaamheden te kunnen verrichten. De eerste twaalf schoonmaakkrachten zijn begonnen aan deze 1-jarige opleiding.
Lees meer >

Taal een goede basis!

Keurmerk behaald! Terugkomdag een groot succes! Inburgeraar start met entree opleiding!
Lees meer >

Studenten van Arcus leggen examen af tijdens Koningsspelen

Aanstaande vrijdag 21 april vinden de Koningsspelen plaats bij sportpark Aarveld in Heerlen-Zuid. Tweedejaars studenten van de opleiding Arcus Leisure & Hospitality begeleiden ruim 1500 schoolkinderen tijdens deze sportieve dag. De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle kinderen in het basisonderwijs in Nederland. Ze zijn in het leven geroepen door koning Willem-Alexander en worden ook in Heerlen gevierd. Op sportpark ‘Aarveld’ in Heerlen-Zuid zullen 23 studenten Leisure van Arcus hun examen ‘Activiteitenbegeleiding’ afleggen. Er worden 1500 schoolkinderen uit het basisonderwijs verwacht die op een sportieve manier de strijd met elkaar zullen aangaan.
Lees meer >

Vooral buiten de lijntjes kleuren!

Plaatjesmakers noemt de Keuzegids 2017 ze. Scholieren van de mbo-opleiding mediavormgeving in Sittard. Ze ontwerpen en maken onder meer flyers, websites, filmpjes of games. De leerlingen worden vooral geïnspireerd buiten de lijntjes te kleuren. En dat levert de jonge talenten bijzondere avonturen op!
Lees meer >

Uniek in nederland de cross-over opleiding Zorgtechnicus

De mbo opleiding Zorgtechnicus (niveau 4) is tot stand gekomen door de onderlinge samenwerking tussen de ROC’s Arcus, Gilde Opleidingen, ROC Leeuwenborgh, het bedrijfsleven en zorginstellingen. In september 2016 is er een aanvraag ingediend voor een cross-over van de opleiding. De opleiding wordt gevormd door een mix van delen van bestaande techniek- en zorgopleidingen, waardoor de totale inhoud van deze nieuwe beroepsopleiding beter aansluit op de vraag van de arbeidsmarkt. De Minister van OCW heeft deze maand laten weten dat de aanvraag voor de cross-over van de opleiding zorgtechnicus goedgekeurd is. Dit is heel uniek in Nederland!
Lees meer >

Helden van Arcus!

Eind maart was het zover. Wekenlang hadden ze ernaartoe gewerkt. Tien studenten van Arcus mochten tijdens de finale van Skills Heroes laten zien wat ze in huis hebben. In Amsterdam werkten de studenten drie dagen lang intensief aan opdrachten passend bij hun eigen vakgebied. Aan het eind van de rit namen ze maar liefst zes medailles mee terug naar Arcus. Een supermooie prestatie! Lees hier het verhaal van Samatha en Simon.
Lees meer >

Workshops voor Entree opleidingen

Woensdag 5 april organiseerde [INSPIRED!] by Arcus i.s.m. Arcus Entree opleidingen workshops voor studenten van Entree.
Lees meer >

Een jonge blik op verzoening-De Limburger

Jonge filmmakers van Arcus brengen in beeld hoe een kunstwerk van Pierre Habets misbruikslachtoffers en de kerk dichter bij elkaar kan brengen.
Lees meer >

Skills winnaar verrast met unieke schaar!

Ze behaalde goud tijdens de Skills wedstrijden in de Amsterdam Rai. Emmy Pan Anun van de opleiding Kappen behaalde tijdens de Skills een excellente score van 569 punten en wist daarmee een plek te bemachtigen voor de Wereldkampioenschappen in Abu Dhabi.
Lees meer >

Heb jij deze al gespot?


Lees meer >