Actueel

Thomas Regout en Techniekcollege leiden mensen van de toekomst op!

Vorig jaar is het Maastrichtse bedrijf Thomas Regout samen met Techniekcollege een ontwikkeltraject gestart voor opleidingen binnen het eigen bedrijf. Onder de programma-naam: Tech2Create. Medewerkers kregen de mogelijkheid om een volwaardige mbo-opleiding Mechanisch Operator te volgen, mét een duidelijke en concrete vertaalslag naar de eigen werkvloer. Over een aantal weken mag de eerste lichting medewerkers het diploma in ontvangst nemen.
Lees meer >

Gastspreker Joseph Oubelkas groot succes!

  Zijn boodschap: je bent regisseur van je eigen leven, jij bepaalt je eigen houding!   Dinsdag 29 augustus was het dan zo ver, de eerste [INSPIRED!] on tour was een feit! De motiverende en enthousiaste gastspreker Joseph Oubelkas trek tot 3 keer toe een volle zaal met eerste jaars studenten van diverse opleiding. Studenten en medewerkers die niet live aanwezig konden zijn, konden via een livestream meekijken. Het waren succesvolle sessies en zeker voor herhaling vatbaar.     Foto: Stan Keulen
Lees meer >

Centrale voorlichting Parkstad

Dinsdag 10 oktober 2017 wordt op de Arcus Campus en Sintermeerten College de Centrale Voorlichting voor de regio Parkstad georganiseerd. Evenals vorig jaar, zullen ook dit jaar meer dan 1000 vmbo leerlingen, uit de regio Parkstad, de Centrale Voorlichting bezoeken. Samen met hun ouder/verzorger wonen de leerlingen een voorlichting van een opleiding, welke ze zelf gekozen hebben, bij.
Lees meer >

Vacature docent Facilitair

Wij op zoek naar een docent (m/v) binnen de unit horeca eb toerisme. docent facilitair (1,0 fte) vacaturenummer: 2017-088
Lees meer >

Karel van Rosmalen nieuwe ad-interim Arcus College van Bestuur

De Raad van Toezicht van Arcus College heeft Karel van Rosmalen benoemd tot voorzitter a.i. van het College van Bestuur. Karel van Rosmalen volgt hiermee per 1 september 2017 interim voorzitter Nico de Vrede op.
Lees meer >

21 deelnemers een mbo diploma bij VDL Nedcar

Deze week hebben 21 deelnemers een mbo diploma bij VDL Nedcar. Voor een groot gedeelte (zestien personen) zijn dit VDL Nedcar medewerkers, die naast hun werk een opleiding hebben gevolgd. Een knappe prestatie, gezien de dynamiek bij VDL Nedcar, en de tijd die een opleiding volgen kost. Vijf deelnemers zijn studenten, die als BOL deelnemer stage volgen bij VDL Nedcar, maar ook op locatie les krijgen. Een uniek concept. Vorig jaar stroomden uit deze “BOL” klas eerder al 10 deelnemers met een diploma, die nu allemaal een baan hebben bij VDL Nedcar. Deze 5 deelnemers zijn de volgende groep BOL afstudeerders.
Lees meer >

Voor heel Nederland hetzelfde keuzedeel Politie

De afgelopen 2 jaar hebben vertegenwoordigers van de deelnemende ROC’s, van de Politieacademie, van de Nationale Politie en van de MBO Raad gewerkt aan de ontwikkeling van het keuzedeel Politie, dat komend schooljaar op de 12 ROC’s op uniforme wijze wordt uitgevoerd. Studenten, die dit keuzedeel behalen en door de strenge selectie van de Politieacademie komen, krijgen hiermee een jaar verkorting op de driejarige opleiding aan de Politieacademie. Het is uniek binnen het MBO onderwijs dat op 12 plaatsen in Nederland precies hetzelfde onderwijs gegeven wordt.
Lees meer >

Opnamen in de ZAP voor film Theo Maassen

De telefilm Billy is het regiedebuut van Theo Maassen. En opnamen hiervoor worden onder meer gemaakt in de Zorgacademie van Arcus! En dat niet alleen, Arcus studenten figureren in deze telefilm. Het hele crew team komt 8 juli naar de ZAP om daar scenes op te nemen, die zich afspelen bij een talkshow. In het verhaal heeft Gerard besloten dat hij niet alleen voor volle zalen wil spelen om daarmee veel omzet te maken, maar dat hij ook iets zinvols wil doen met zijn talent. Vandaar dat hij met Billy naar een brandwondencentrum gaat om de kinderen die daar liggen een leuke middag en afleiding te bezorgen. Door toedoen van Billy verloopt dit helaas iets anders..
Lees meer >

Afstudeerstage handel en ondernemerschap in het buitenland

“Mijn stage in het buitenland? In één woord: geweldig!” Samen met een medestudent van zijn opleiding Junior accountmanager liep Eloim Bugref de afgelopen vier maanden stage bij een hotel in Spanje. “Onze pioniers!” vertelt Said Laouaji, docent economische vakken en stagecoördinator, trots. “Eloim en Sander waren de eerste studenten van onze afdeling die naar het buitenland gingen voor hun afstudeeropdracht. Het was voor iedereen nieuw en spannend. Ze hebben het super gedaan! Het stagebedrijf was onder de indruk van hun inzet en het niveau van de opdrachten die ze uitvoerden.” Eloim vond het een onvergetelijke ervaring: “Je komt terecht in een heel andere cultuur. De mensen zijn anders, de taal is anders, de manier van werken is anders, zelfs het eten is anders … Erg interessant allemaal.”
Lees meer >

Belangrijk bericht- vorm van oplichting

Momenteel is er in de gemeente Heerlen een collectant actief die zegt te collecteren namens Arcus voor Mongolië.
Lees meer >