Actueel

Handhavers met handboeien

Arcus leidt een nieuwe generatie handhavers op. Niet toevallig dubbelt de opleiding deeld met die van de politie. In Heerlen gaan agenten en boa's in vaste koppels de wijk in.
Lees meer >

Tijdens Skills wedstrijden als ambassadeur voor het vak facilitair

Van 16 tot en met 18 maart streden 345 talentvolle vmbo-leerlingen en 315 talentvolle mbo-studenten voor de titel ‘beste Nederlandse jonge vakman, vakvrouw, of vakteam 2017’ in 11 vmbo- en 35 mbo-finales.
Lees meer >

6 MEDAILLES VOOR ARCUS TIJDENS SKILLS HEROES

Emmy Pan Anun (kappen) en Ivi Bruls (grafische vormgeving) gaan door naar het WK in Abu Dhabi (oktober 2017) Arcus sleepte afgelopen zaterdag een record aantal medailles in de wacht. Voor kappen en grafische vormgeving hebben Emmy (kappen) - met een hoge excellente score van 569 - en Ivi (grafische vormgeving) - van 553 – een plek bemachtigd voor de Wereldkampioen -schappen in Abu Dhabi. Zij gaan daar strijden met vakgenoten uit 58 landen.
Lees meer >

Veiligheidsdag Heerlen, mede mogelijk gemaakt door opleiding Orde en Veiligheid

HULPVERLENINGSDIENSTEN VERTELLEN HUN VERHAAL! Altijd de politie in actie willen zien? Een ambulance willen bekijken? Geïnteresseerd in het werk van de brandweer? Zaterdag 25 maart 2017 is dè gelegenheid om nader kennis te maken met deze en andere hulpdiensten. Tijdens de ‘Veiligheidsdag’ presenteren de hulpdiensten zich tussen 11.00 en 15.00 uur op het Van Grunsvenplein te Heerlen met informatie, materieel en preventietips.
Lees meer >

6 medailles voor ARCUS tijdens Skills Heroes (vakwedstrijden in RAI Amsterdam)

Arcus sleepte afgelopen zaterdag een record aantal medailles in de wacht. Voor kappen en grafische vormgeving hebben Emmy (Kappen) - met een hoge excellente score van 569 - en Ivi (Grafische vormgeving) - van 553 – een plek bemachtigd voor de Wereldkampioenschappen in Abu Dhabi. Zij gaan daar strijden met vakgenoten uit 58 landen. Daarnaast behaalde Samantha Meijer (Evenementenorganisatie) Zilver een tweede plek. Melanie Mies (Facilitair leidinggevende), Simon Wessels (Management assistent) en Tessa Vervoort (Grafische vormgeving) behaalde Brons een derde plek. Qendresa Avdulli (Facilitair leidinggevende) een vierde plek, Sanne Soeterbroek (verpleegkundige) een vijfde plek, Denise Ackermans (Verzorgende) een 6e plek en Bo de Pree (kappen) een 8e plek. “We zijn zo trots op al onze studenten, ook de 4 anderen die net buiten een podiumplek vielen”, vertelt een trotse projectleider Nicole Hayen.  
Lees meer >

Een beeld van de verkiezingsshow met Arcus studenten

Vrijdag 24 februari heeft  in de Campus van Arcus de verkiezingsshow van de Kern van de Zaak plaatsgevonden.
Lees meer >

11 Arcus studenten doen mee aan Skills The Finals

Van 16 tot en met 18 maart gaan 345 talentvolle vmbo-leerlingen en 315 talentvolle mbo-studenten op voor de titel ‘beste Nederlandse jonge vakman, vakvrouw, of vakteam 2017’ in 11 vmbo- en 35 mbo-finales. Arcus doet ook mee aan de wedstrijd. In totaal dingen 11 Arcus studenten mee naar de titel in de categorieën: directiesecretaresse/managementassistent, grafische vormgeving, verzorgende IG, verpleegkunde, facilitaire dienstverlening, medewerker evenementenorganisatie en kappen. In de voorronden hebben Arcus studenten al hoge ogen gegooid binnen een aantal vakgebieden. Het belooft een spannende race te worden, maar de studenten van Arcus hebben er het volste vertrouwen in.
Lees meer >

Arcus student rondt opleiding in 1,5 jaar tijd af!

Chris Vloeberghs, 21 jaar jong en geboren in Kerkrade. Bij Arcus volgde hij de opleiding Vestigingsmanager Groothandel Excellent en dat deed hij in anderhalf jaar tijd! Daarmee is Chris de eerste Arcus student, die in zo’n korte tijd een opleiding van drie jaar wist af te ronden. Chris vertelt: “ Ik ben tijdens mijn opleiding zeer goed begeleid door mijn docenten en in het bijzonder door mijn mentor Said Laouaji. Mede hierdoor heb ik de opleiding goed en versneld kunnen doorlopen.”
Lees meer >

Techniekopleidingen MBO naar Sittard

Sittard-Geleen, 10 maart 2017 – Leeuwenborgh en Arcus hebben het voornemen om de techniekopleidingen werktuigbouwkunde, elektrotechniek en installatietechniek niveau 3 en 4 te huisvesten in Sittard. Het gebouw van Leeuwenborgh aan de Arendstraat zal hiertoe worden aangepast . Het gevolg is dat de geplande realisatie van het TechnoCollege aan de Havikstraat, naast het nieuwe onderkomen van DaCapo College, niet doorgaat. Voor leerlingen die via de doorlopende leerlijn van VMBO naar MBO gaan, heeft het besluit van Leeuwenborgh en Arcus weinig tot geen gevolgen. De Havikstraat en de Arendstraat liggen op slechts enkele honderden meters van elkaar af. Voor de maintenance bedrijven is dit besluit een uitgelezen kans in te huizen bij het mbo. ”Het definitieve besluit nemen we na afstemming met de drie VMBO-besturen in Zuid-Limburg”, aldus collegeleden Ferno Schneiders en Hans Meijer van Leeuwenborgh en Arcus.
Lees meer >

Minister bezoekt opleiding Media & Sign in Sittard-Geleen

“..of het Techniekcollege het interessant vindt om Lilianne Ploumen, minister voor buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking en kandidaat-Kamerlid voor de PvdA, te ontvangen.?” Dat was de vraag van de PvdA-afdeling Sittard-Geleen.  Ze had een uurtje de tijd, maar wilde graag in gesprek met studenten van het Techniekcollege.
Lees meer >