Actueel

Volg live het Arcus verkiezingsdebat

Volg live de verkiezingsshow vanaf 12.45 uur. Arcus studenten hebben hierin de hoofdrol en leggen het vuur aan de schenen van de aanwezige politici, Kamerlid Martijn Helvert (CDA) en internetfenomeen en kandidaat-Kamerlid Huub Bellemakers (GroenLinks). https://www.youtube.com/user/ArcusKTM/live
Lees meer >

Techniek-College Landelijk nieuws!

Techniek College in het landelijke nieuws. In een reportage over de samenwerking tussen VMBO en MBO nam de NOS het Techniek College (samenwerking tussen Leeuwenborgh, Arcus en VMBO) als voorbeeld. 
Lees meer >

Van werk verzekerd dankzij een opleiding in de Horeca

Justice Peters, 19 jaar oud is derdejaars Horeca student. Ze volgt de opleiding Manager Ondernemer Horeca (MOH) op niveau 4. “Voor mijn bijbaantje werk ik in de Horeca. Dat bevalt me zo goed, dat ik drie jaar geleden ook heb gekozen voor een Horeca opleiding. Ik vind de opleiding erg leuk vooral omdat het heel breed georiënteerd is. Zo krijg ik les in recht, bedrijfseconomie, personeelsmanagement en marketing. Met deze opleiding kan ik zoveel meer als ik straks afgestudeerd ben dan alleen maar in de horeca werken. Persoonlijk wil ik ook niet in de bediening van een restaurant blijven werken, dit is leuk als bijbaantje, maar niet als mijn echte baan. Tijdens de opleiding loop je op verschillende plekken stage. Mijn eerste stage was als front-office medewerker en dat is mij heel goed bevallen!  
Lees meer >

MBO-onderwijs werkt samen aan de toekomst van Limburg

De meeste banen in Limburg worden vervuld door mensen met een mbo-opleiding. Daarom is een aantrekkelijk aanbod van mbo-opleidingen, die passen bij wat de arbeidsmarkt vraagt, van groot belang voor onze provincie. Het voorzien in uitstekend middelbaar beroepsonderwijs is niet alleen van belang voor studenten en werknemers die opleidingen op dit niveau volgen, maar ook voor de toekomstige ontwikkeling van het bedrijfsleven in Limburg.
Lees meer >

30 Arcus studenten nemen deel aan een debattraining.

In samenwerking met [INSPIRED!] hebben ruim 30 van onze studenten, deelgenomen aan een training in hoe je debatteert. Dit deden zij ter voorbereiding op de spetterende verkiezingsshow aanstaande vrijdag 24 februari. Arcus studenten hebben de hoofdrol en leggen het vuur aan de schenen van de aanwezige politici, Kamerlid Martijn Helvert (CDA) en internetfenomeen en kandidaat-Kamerlid Huub Bellemakers (GroenLinks).  
Lees meer >

Spetterende verkiezingsshow met 140 Arcus studenten

In samenwerking met [INSPIRED!] hebben ruim 30 van onze studenten, deelgenomen aan een training in hoe je debatteert. Dit deden zij ter voorbereiding op de spetterende verkiezingsshow aanstaande vrijdag 24 februari. Arcus studenten hebben de hoofdrol en leggen het vuur aan de schenen van de aanwezige politici, Kamerlid Martijn Helvert (CDA) en internetfenomeen en kandidaat-Kamerlid Huub Bellemakers (GroenLinks). De show gaat over veiligheid, vluchtelingen en privacy.
Lees meer >

Donderdag 23 februari maken studenten Techniekcollege kennis met Transport en Logistiek

De sector transport en logistiek heeft met 'Skill Break' een nieuwe manier gevonden om transport en logistiek op school tot leven te brengen. Leerlingen kunnen door mee te doen aan een 'challenge' ontdekken of de sector tranport en logistiek bij hen past en scholen worden ondersteund in de begeleiding van de studiekeuze van leerlingen. In 2017 start de Skill Break op 7 locaties in Nederland. Een van deze locaties is de Schandelermolenweg, waar een locatie van het Techniekcollege gevestigd is.
Lees meer >

Inburgeraars dansen met de winkbulle

De Winkbulle van Heerlen brengen maandag 20 februari 2017 van 14.00 tot 15.00 uur een bezoek aan de inburgeraars van Arcus. Op deze manier vertellen de prinsen Ties de 1e en jeugdprins Jim de 1e over de carnaval als onderdeel van de Limburgse cultuur. De inburgeraars vertellen de Winkbulle op hun beurt iets over hun cultuur, door ze aan de hand te nemen voor een dans uit hun land. Daarnaast gaan ze nog een quiz doen en een verkleedrace!
Lees meer >

Dit is wel een hele bijzondere vlaai!

Tijdens de open dag van Arcus op zaterdag 11 februari is vanaf 10.00 uur een hele bijzondere vlaai te bewonderen bij de afdeling Brood en Banket van Arcus Horeca in de Arcus Campus, gelegen aan de Valkenburgerweg te Heerlen.
Lees meer >

Feestelijke opening Techniekcollege Parkstad Limburg

Onder luid tromgeroffel werd op 30 januari jl. het Techniekcollege Parkstad feestelijk geopend. In het Techniekcollege werken alle vmbo-scholen met techniekopleidingen van LVO en SVO|PL in Parkstad, zowel inhoudelijk als fysiek, samen. Volgens Hans Teunissen, gedeputeerde Ruimte en Onderwijs, biedt het Techniekcollege een antwoord op de schreeuwende behoefte aan goed geschoold technisch personeel in de maakindustrie en andere sectoren. 
Lees meer >