Actueel

Kennissessie EVV (Eerst Verantwoordelijk Verzorgende) en GVP (Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie).

Op 29 mei organiseert Arcus een kennissessie EVV (Eerst Verantwoordelijk Verzorgende) en GVP (Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie). Twee zeer interessante en waardevolle opleidingen voor de zorg. Interesse? Meld je aan via istotijn@arcuscollege.nl
Lees meer >

Simon Erven Arcus Hero 2017

“Mbo een goede opstap naar een mooie toekomst” Woensdag 17 mei 2017 is tijdens een avondvullend entertainmentprogramma, georganiseerd voor en door mbo-studenten, Arcus Heroes Event dé Arcus Hero 2017 uitgeroepen. Deze ambassadeurs-verkiezing bestaat uit een heel traject. Na vandaag gaat de Arcus Hero ook deelnemen aan de landelijk mbo-uitblinkersverkiezing.
Lees meer >

Nieuw; Pre HBO Commerciele opleiding bij Arcus

Een goede start op weg naar een commerciële hbo-opleiding? Volg nu het maatwerk pré hbo-traject junior accountmanager mbo niveau 4. In één jaar ben je goed voorbereid op je hbo-opleiding. Ook vanuit het eerste jaar hbo kun je deze switch maken.
Lees meer >

Facilitaire Kring te gast bij de opleiding Facilitaire dienstverlening

Binnen de Facilitaire Kring hebben deze facilitaire vakgenoten in informele bijeenkomsten gesprekken over de ontwikkeling in het vakgebied en nemen ze een kijkje in elkanders keuken, kennis delen en combineren.
Lees meer >

“Mooi hoe bedrijven zich succesvol samenpakken om onderwijs in te kopen”

Techniekcollege en SIM bieden in LeerWerkFabriek diverse collectieve opleidingstrajecten aan. Het Techniekcollege, een samenwerking van Arcus College en Leeuwenborgh, biedt sinds kort samen met de Stichting Samenwerkende Industrieterreinen Maastricht e.o. (SIM) collectieve opleidingstrajecten aan. Bedrijven die zijn aangesloten bij de SIM kunnen sinds begin dit jaar hun medewerkers opleiden binnen de zogenoemde SIM LeerWerkFabriek. Zo kan een aangesloten bedrijf voor relatief lage kosten zijn medewerkers een kwalitatief hoogwaardige vakopleiding laten doorlopen. Paula Boekhorst, projectleidster collectieve opleidingstrajecten Techniekcollege vertelt: “Het is voor ons geweldig om binnen dit samenwerkingsverband op deze manier mensen op te leiden.” Sonja Demandt Parkmanager  SIM vult aan: “We willen er samen voor zorgen dat de maakindustrie levend blijft in de regio.” 
Lees meer >

Student Company- de eerste stap naar een eigen bedrijf

Een eigen bedrijf beginnen. Veel studenten bij Arcus College dromen ervan. Fabienne Smeets en Xavier van de Berg van de opleiding Retail en Business deden een jaar lang ervaring op binnen een Student Company. Samen met hun medestudenten runden ze een eigen bedrijf. Zo ontdekten ze zelf waar hun talenten liggen en hoe het ‘bedrijfsleven’ bevalt. Dat bleek een flinke uitdaging te zijn…
Lees meer >

Austausch.Mobilität.Arbeit in Kerkrade

Veertien jongeren uit Dortmund waren op 21 april 2017 te gast bij de gemeente Kerkrade ter afsluiting van het project Austausch.Mobilität.Arbeit. De Duitse jongeren, die in eigen land moeite hebben met het vinden van een geschikte beroepsopleiding of werk na hun opleiding, liepen sinds begin van dit jaar stage bij verschillende bedrijven in Kerkrade en omgeving. In het Raadhuis werden op uitnodiging van wethouder Jo Schlangen (Jeugdzorg) hun ervaringen gepresenteerd aan de deelnemende bedrijven en de gemeente.
Lees meer >

Uitnodiging voor de Job Market 6 juni 2017!

Dinsdag 6 juni 2017 organiseert [INSPIRED!] by Arcus een Job Market bij Arcus Campus te Heerlen. Bent u op zoek naar jong, getalenteerd en gemotiveerd personeel, dan is de Job Market een mooie gelegenheid om te werven. Tevens is dit voor onze studenten en bijna afgestudeerde studenten een goede gelegenheid om op een interactieve manier in contact te komen met het werkveld, bij het zoeken van een (bij)baan of toekomstige stage.
Lees meer >

Win-win situatie voor IT leerwerkbedrijf van Arcus

Het IT leerwerkbedrijf van Arcus krijgt voor het tweede jaar haar accreditatie van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Na de start in 2015 met 4 studenten groeide het leerwerkbedrijf naar 11 studenten in 2016. En dat wierp zijn vruchten af. De SBB was tijdens haar bezoek voor de beoordeling zeer enthousiast over deze zet en de inrichting van het leerwerkbedrijf in zijn algemeenheid. Dit resulteerde in een accreditering voor alle niveaus (niveau 2, 3 en 4) voor de komende 4 jaar.
Lees meer >

Kennissessie opleidingen EVV en GVP

In februari 2017 zijn we voor de eerste keer zeer succesvol van start gegaan met de branche erkende opleiding GVP. (Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie) De eerste lessen zitten er al op en we hebben positieve reacties mogen ontvangen vanuit de deelnemers en het werkveld. Mogelijk dat u of personen binnen uw organisatie ook interesse hebben in ons huidige aanbod branche erkende opleidingen; EVV en GVP.
Lees meer >